Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Srednja poklicna in strokovna šola

Kategorija: Dijaška skupnost

Zapisnik sestanka Dijaške skupnosti, 14. 9. 2020

ZAPISNIK

  1. seje Dijaške skupnosti Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, ki je potekal v ponedeljek, 14. 9. 2020, ob 10.15 uri v parku pred šolo.

 

Sestanka so se udeležili vsi predstavniki razrednih skupnosti, mentorici Andreja Gerčer in Sergeja Jekl ter ravnateljica Štefanija Kos Zidar.

Dnevni red:

  1. Nagovor ravnateljice.
  2. Volitve predsednice dijaške skupnosti in predlogi za predstavnike dijakov v Svetu zavoda.
  3. Razno

Nadaljuj z branjem

DIJAŠKA ORGANIZACIJA CELJE

Smo na novo ustanovljena neprofitna organizacija (DOC-Dijaška organizacija Celje), ki smo jo ustanovili dijaki v Celju. Njen glavni namen je delo v dobro dijakom celjskih srednjih šol. Za povezovanje med dijaki skrbimo s pripravo različnih dogodkov in v letnem načrtu imamo tudi organizacijo zabave za celjske srednješolce, ki jo nameravamo izvesti 13.1.2018. Naš glavni namen je, da bi z izvedbo zabave pridobili prepoznavnost naše organizacije in med seboj povezali srednješolce iz različnih srednjih šol. Zabava bo potekala v Play caffe-ju v Celju, kjer smo k sodelovanju povabili tudi znana glasbenika Nipke in Challe Salle, ki sta trenutno med mladimi zelo popularna.

Poleg prvega dogodka, ki ga bomo organizirali je v našem letnem načrtu tudi dobrodelni koncert v mesecu marcu, kjer bomo povabili k sodelovanju znane skupine in izvajalce v Sloveniji. Poleg dobrodelnega koncerta je v našem letnem načrtu tudi tržnica rabljenih stvari (med 26.3.2018 in 30.3.2018), Celjske dijaške igre (15.6.2018) in Back to school party, ki ga bomo izvedli v šolskem letu 2018/2019 in sicer 14.9.2018.

Dogodke bomo objavljali na našem spletnem omrežju na Facebooku in Instagramu, prav tako pa vas bomo tudi na spletni strani naše šole redno obveščali o prihajajočih dogodkih.

Dijaška organizacija Celje

Predsednica dijaške skupnosti ŠHVU Angelika Vasle

DAN SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI

Drage dijakinje in dijaki, dragi zaposleni za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje,

Ta svečani in prijazni predbožični čas je čas premišljevanj. Za ljudi na Slovenskem tudi premišljevanj o naši samostojnosti in enotnosti. Današnji praznik je posvečen tema dvema vrednotama. Samostojnost in enotnost sta večni vrednoti. Pretežni del zgodovine našega naroda je mogoče opisati kot hrepenenje po samostojnosti in kot približevanje k enotnosti. Slovenci smo bili pri tem hrepenenju in približevanju včasih bolj in drugič manj uspešni.

Dan samostojnosti in enotnosti je državni praznik v Sloveniji, ki ga praznujemo 26.decembra. Letos mineva 27 let od tega najpomembnejšega dne v slovenski zgodovini, a kot pogosto ugotavljamo smo do svoje domovine, naroda in jezika prevečkrat brezbrižni. Zato je prav, da znamo večkrat prisluhniti velikanom slovenskega naroda in kulture. Mednje se je zapisal pesnik Tone Pavček, ki je takole zapisal kitico v eni izmed svojih pesmi:

Ko je človek moder, je Slovenec. Molči, gleda vase in ves božji svet okrog sebe in misli: Lepa je moja dežela. Meni najlepša. Rad bi ji bil podoben.

Upamo, da bi bila naša srečevanja v novem letu še prisrčnejša, prijaznejša, iskrenejša. Nikogar ne prezirajte, kajti tako kot vi, vsak človek hrepeni po sočutju, ljubezni in sprejetosti.

Vse dobro v prihajajočem letu 2018.

Vam želi dijaška skupnost

Kontaktne informacije:

Tajništvo: 03/4285-900
Ravnateljica:
03/4285-923
Svetovalna služba: 03/4285-921
Knjižnica: 03/4285-920
Računovodstvo: 03/4285-919
Izobraževanje odraslih: 03/4285-911