Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Srednja poklicna in strokovna šola

Kategorija: Šola za starše

Kako ponovno vzpostaviti stik z otrokom ali mladostnikom?

Spoštovani starši,

vljudno vas vabimo, da se udeležite brezplačnega spletnega predavanja z naslovom Težave navezanosti v sodobnem času: Kako ponovno vzpostaviti stik z otrokom ali mladostnikom?, ki bo preko spleta potekalo v četrtek, 15. 12. 2022 ob 18.00.

S psihoterapevtko Niko Rebec se boste pogovarjali o pomenu navezanosti otrok na svoje starše, dotaknili se boste težav sodobnega časa, ki ta naraven proces vse bolj ogrožajo in rušijo, hkrati pa si boste pogledali tudi načine, kako ponovno vzpostaviti stik z otrokom in mladostnikom, kako tak odnos ohranjati, ga vzdrževati ter s tem otrokom povrniti njihovo prvenstveno orientacijo, občutke varnosti, pripadnosti in ljubljenosti.

 

Na predavanje se je potrebno prijaviti: PRIJAVA

Prisrčno vabljeni!

Vesna Flander, svetovalna delavka

Spletno predavanje za starše: Odraščanje – kaj je dobro vedeti

Spoštovani starši,

Vljudno vas vabimo, da se udeležite spletnega predavanja z naslovom Odraščanje – kaj je dobro vedeti, ki bo potekalo preko ZOOM-a v četrtek, 6. 5. 2021 ob 16.30.

Predavanje organizira Center za duševno zdravje otrok in mladostnikov Celje.

Na predavanju bodo govorili o značilnostih odraščajočih, razvojnih nalogah obdobja odraščanja, o spremembah, ki nastanejo v možganih odraščajočih, o osebnostnih spremembah in še o čem pomembnem. Naslovili bodo problematiko komunikacije z mladostniki, kar je za vse starše velik izziv.

Povezavo do predavanja boste dobili po prijavi na e-naslov: simona.sanda@zd-celje.si (Simona Sanda, univ. dipl. psih., specialistka klinične psihologije, CDZOM, Zdravstveni dom Celje).

Prisrčno vabljeni!

Obvestilo – podpora staršem in dijakom_december 2020

Spoštovani starši!

Skoraj dva meseca je že odkar imamo pouk na daljavo in kot kaže, ga bomo imeli še nekaj časa. Večina dijakov v šoli lepo sodeluje in redno oddaja naloge. Nekaj pa je tudi takšnih, ki zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne sodelujejo in opravljajo redno svojih obveznosti. Morda za svojega otroka kdaj pomislite, da je len in nezainteresiran. Pa je res? Na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=_dFFbcFU0ss si poglejte, kaj o tem pravi Leonida Mrgole, refleksoterapevtka, Imago edukator in facilitator ter v procesu izobraževanja Emotionally Focused Therapy. Z možem dr. Albertom Mrgoletom se ukvarjata z odnosi v družinah, s partnerskimi odnosi in odnosi v poslovnem svetu.

Nadaljuj z branjem

Izobraževanje za starše, november 2018

Vljudno vas vabimo na izobraževanje na temo  

Kako starši ravnajo v primeru, ko pri otroku prepoznajo pretirano obliko različnih vrst zasvojenosti, s poudarkom na medijski zasvojenosti, ki bo v torek, 27. 11. 2018, ob 16.30 v predavalnici 25.

Dnevni red:

  1. Predavanje g. Radovana Radetića.
  2. Individualni pogovori z razredničarko.

Pričakujemo vašo zanesljivo udeležbo.

S spoštovanjem in prijazen pozdrav.

Nadaljuj z branjem

Šola za starše

Spoštovani starši.

Mogoče nam ne bo uspelo pripraviti prihodnosti za svoje otroke, lahko pa pripravimo svoje otroke na prihodnost.     (Franklin D. Roosevelt)

Na šoli smo se odločili za novo obliko sodelovanja s starši. Poimenovali smo jo ŠOLA ZA STARŠE.

Skupaj s priznanimi strokovnjaki bomo pripravili dva sklopa predavanj (jesenskega in spomladanskega) s področja vzgoje, starševstva, zasvojenosti …

Namen je izmenjava izkušenj ter iskanje odgovorov na različna vprašanja in dileme staršev.


 

Kontaktne informacije:

Tajništvo: 03/4285-900
Ravnateljica:
03/4285-923
Svetovalna služba: 03/4285-921
Knjižnica: 03/4285-920
Računovodstvo: 03/4285-919
Izobraževanje odraslih: 03/4285-911