Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Srednja poklicna in strokovna šola

Kategorija: Dosežki dijakov

Poslikava plakatov v Celju

Tudi letos smo z dijaki 2. AT razreda sodelovali pri poslikavi velikih oglasnih panojev ob prazniku Mestne občine Celje. Tokratna poslikava je bila namenjena 150. obletnici gasilstva na Slovenskem in Gasilski olimpijadi. Plakat sta izdelala Žiga Ožir in Azime Ademi.

Državno tekmovanje za srednje šole v krosu

V četrtek, 21. 4. 2022 so se dijaki naše šole udeležili prvenstva Slovenije za srednje šole v krosu, ki se je odvijalo v Zbiljah pri Medvodah. Z veliko srčnosti in vztrajnosti so premagali zahtevno progo in v močni konkurenci dosegli odlične rezultate ter se obogatili s novimi športnimi izkušnjami.

Doseženi rezultati:

  1. mesto: Jan Kričej, dijak 3. HT;
  2. mesto: Mihael Stropnik, dijak 1. V;
  3. mesto: Sara Korez; dijakinja 1. AT
  4. mesto: Dorian Osredkar, dijak 1. FT

Iskrene čestitke vsem sodelujočim in mentorju Klemnu Vodovniku.

Šolsko tekmovanje v namiznem tenisu

V torek, 12. 4. 2022 je bilo na naši šoli organizirano šolsko tekmovanje v namiznem tenisu. Dijaki so v športnem duhu fair playa prikazali odlično igro in veliko mero tekmovalnosti.

Doseženi rezultati:

  1. mesto: Suhjeb Kreyziu, dijak 1.C,
  2. mesto: Žan Glavnik, dijak 5.dHT,
  3. mesto: May Ramšak, dijak 5.dHT.

Valentinovo tekmovanje, 2022

Čeprav tradicionalno Valentinovo tekmovanje poteka vedno v času praznika valentinovo in informativnih dni v februarju, smo se letos odločili, da po dveh letih pandemije, ko so na šoli odpadle vse večje prireditve, organiziramo šolsko tekmovanje v času Velike noči. V sredo, 13. 4. 2022, je na šoli potekalo tradicionalno valentinovo tekmovanje, ki se ga je udeležilo 16 dijakov in dijakinj, smeri hortikultura. Sodelovali so dijaki 1. CV, 4. dHT, 5.dHT in 4.HT letnika. Letošnje tekmovanje je potekalo na temo Prebujanje pomladi.

Nadaljuj z branjem

Mladi za Celje 2022 – raziskovalne naloge

V okviru projekta Mladi za Celje, sta v sredo, 6.4.2022, svojo raziskovalno nalogo z naslovom Vpliv gliv na razpad lesa, zagovarjali Nika Rahne in Tajda Jager, obe dijakinji 4. letnika hortikultura.

V ostri konkurenci sta sicer uvrščeni v drugo skupino, vendar je njuno delo inovativno in jima za njun trud in delo – čestitamo.

Področno tekmovanje za srednje šole v krosu

11. 4. 2022 sta se dijaka naše šole Jan Kričej in Mihael Stropnik udeležila področnega tekmovanja v srednješolskem krosu, ki je bil v Celju. V zelo močni konkurenci sta se dijaka odlično odrezala in dosegla izjemne rezultate. Jan, dijak 3. AT, je 4. mesto. Mihael, dijak 1. V, pa je zasedel 10. mesto. S odličnima dosežkama sta se uvrstila na državno tekmovanje v krosu, ki bo prihodnji teden v Medvodah.

Državno tekmovanje mladih zgodovinarjev SŠ 2022

V soboto, 12. marca 2022, je v Postojni potekalo državno tekmovanje mladih zgodovinarjev. Na tekmovanju so se udeleženci pomerili v poznavanju tematike druge svetovne vojne. Našo šolo so zastopale dijakinje Aneja Hudournik (2. AT), Loris Rovere (3. AT) in Tjaša Kajič (3. AT). Dekleta so pokazala veliko zanimanja, znanja ter s tem ponosno zastopale našo šolo. Loris Rovere in Tjaša Kajič sta usvojili bronasto priznanje. Vsem iskreno čestitamo!

Tinkara Pfeifer na TEMSIG – u

V četrtek, 10.3.2022, se je naša dijakinja 3. AT oddelka Tinkara Pfeifer, udeležila državnega tekmovanja TEMSIG (tekmovanje mladih slovenskih glasbenikov). Tekmovanja so se udeležili tudi študentje iz Akademij in konzervatorijev in v to skupino so uvrstili tudi njo, glede na starost.

Prejela je bronasto plaketo, zaradi česar ji je dalo to zagon za naprej. Iskreno čestitamo.

 

Državno tekmovanje v veleslalomu za srednješolce

V petek, 18. 2. 2022 sta se dijakinji naše šole Taja Špeh in Tjaša Kajič udeležili državnega tekmovanja v veleslalomu na Mariborskem Pohorju. Taja, dijakinja 4. dHT, je v močni konkurenci osvojila zelo dobro 11. mesto. Tjaša, dijakinja 3. AT, je ob napadalni vožnji žal odstopila.

Iskrene čestitke za sodelovanje in dosežen uspeh.

Kontaktne informacije:

Tajništvo: 03/4285-900
Ravnateljica:
03/4285-923
Svetovalna služba: 03/4285-921
Knjižnica: 03/4285-920
Računovodstvo: 03/4285-919
Izobraževanje odraslih: 03/4285-911