Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Srednja poklicna in strokovna šola

Kategorija: Dosežki dijakov

Tinkara Pfeifer – glasbena pot in prva posneta pesem

Sem Tinkara Pfeifer, dijakinja Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti, v smeri aranžerski tehnik.

Z glasbo, ki je moje VELIKO veselje, se ukvarjam že od otroštva. Obiskujem tudi glasbeno šolo, kjer se učim (šest let študija) solo petja.

Letos, pa sem se dokončno odločila posneti svoj prvi komad ‘Izgubljeno srce’, na katerega sem zelo, zelo ponosna.

Ta pesem je le začetek upam, da nečesa prekrasnega. Vsak nastop in predvsem izkušnje, mi in mi bodo pomenile največ in na splošno res uživam v tem svetu glasbe. Življenje je zame preprosto pesem in v njem bom uživala kolikor dolgo bom lahko, vi pa ob poslušanju moje pesmi! 🙂

Vabljeni, k poslušanju  https://www.youtube.com/watch?v=krNVKbzhZo8  

Natečaj Cinkarne Celje – Skrbimo,da lepše živimo 2019/2020

Na 12. natečaju Cinkarne Celje za osnovne in srednje šole z naslovom Skrbimo, da lepše živimo, smo z dijakinjami 2.AT razreda; Niko Jeseničnik, Ana Marijo Meh in Mašo Simonič izdelali Cinkova očala. S pogledom skozi očala smo prikazali, kako se je proizvodnja podjetja spremenila v 146. letih. Očala smo naredili iz lesene vezane plošče, postavili smo jih na stiropor in v ozadju 3D postavili maketo Cinkarne nekoč, v levi in danes v desni leči očal. V maketi smo uporabili tudi izdelke, ki jih proizvajajo v Cinkarni in jih vračajo v ponovno uporabo.

Za 3 D Cinkova očala smo prejeli glavno nagrado Cinkarne Celje.

Nagrajenci – glavne nagrade

bst

Podelitev priznanj nagrad – Valentinovo 2020

V sredo, 19.2.2020, smo na šoli pripravili kratko slovesnost, na kateri smo vsem sodelujočim, na tradicionalnem valentinovem tekmovanju, podelili priznanja za sodelovanje in nagrade prvim trem uvrščenim v kategoriji cvetličar in vrtnar.

Priznanja in nagrade je dijakom  podelila ga. direktorica, Štefanija Kos Zidar, študentom pa  ga. ravnateljica Višje strokovne šole, ga. Nada Reberšek Natek.

Tema valentinovega tekmovanja je bila ponovna uporaba materialov, kar so dijaki in študenti z veliko iznadljivostjo vtkali v svoje izdelke. Za prve tri uvrščene v obeh kategorijah pa bomo držali pesti, saj nas bodo zastopali na državnem tekmovanju, na sejmu Flora 2020.

Valentinovo tekmovanje 2020

V sredo, 12.2.2020, je na šoli potekalo tradicionalno valentinovo tekmovanje, ki se ga je udeležilo 30 dijakov in dijakinj, študentov in študentk, smeri hortikultura. Letošnje tekmovanje smo posvetili ponovni uporabi materialov v floristiki in oblikovanju terasnega atrijskega vrta. Cvetličarji so ustvarili 16 cvetličnih kreacij, vrtnarji pa so oblikovali 8 vrtnarskih nasadov.

Celoten prispevek

Tekmovanje v Mozirskem gaju – september 2019

Naši dijaki so zopet posegli po najvišjih mestih na tekmovanju slovenskih šol na področju hortikulture, ki je potekalo 12. in 13. septembra 2019 v Mozirskem gaju. Dijakinja 3.C Katja Vačovnik je pod mentorstvom Ane Sotošek dosegla 1. mesto v tekmovalni kategoriji šopek, 2. mesto v dekoraciji stojnice, 2. mesto v tekmovanju za pokal Mozirski tulipan in najvišje 1. mesto v skupni razvrstitvi. Uvrstila se je na predtekmovanje Sloskills. Bodoči študent Tilen Lipnik je z mentorico Mojco Sodin dosegel skupno 3. mesto. Osvojil je pokal Mozirski tulipan, saj je izdelal najlepši venček. Pri izdelavi šopka in konstrukcije pa se je uvrstil na tretje mesto. Na Sloskills se je uvrstil že na tekmovanju Flora.

Ponosni smo na vas in vsem skupaj iskreno čestitamo.

Eko šola – likovni natečaj “Trajnostna mobilnost”

Podelitev nagrad likovnega natečaja v sklopu Eko šole z naslovom Misija: Zeleni koraki

 

 

 

 

 

 

Dijaki 1.at so pod mentorstvom Danice Korošec sodelovali na likovnem natečaju v sklopu Eko šole, na temo “Trajnostna mobilnost”. Izdelali so dva likovna izdelka v tehniki asemblaž, z naslovom “Žarnica” in “Misli modro, vozi zeleno”. Dosegli so 1. mesto v kategoriji srednjih šol in fakultet. Iskreno čestitamo vsem sodelujočim.

   

Tekmovanje konzorcija Biotehniških šol, Ljubljana 14. maj 2019

V Ljubljani je v torek 14. maja 2019 potekalo tekmovanje v znanju in spretnostih za dijake in študente konzorcija biotehniških šol pod naslovom »KULINARIČNA DEDIŠČINA – UŽIVAM TRADICIJO«.
Sodelovali sta dve dijakinji v kategoriji Vizualna umetnost: Priprava pogrinjka na temo Kulinarična dediščina – uživam tradicijo.
Katja Vačovnik 2. C je dosegla odlično 1. mesto.
Tanja Podkrižnik 3. HT pa je dosegla odlično 2. mesto.

Nagelj in zeleni rožmarin💐🎼.
Foto: Anja Knez
Navijačica: Rebeka Robnik
Mentorica: Ana Sotošek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11. natečaj Cinkarne Celje

Sodelovali smo na 11. natečaju Cinkarne Celje za osnovne in srednje šole, z naslovom “Poišči izdelke Cinkarne”. Dijakinje 3. at –  Tanja Kolman, Jona Jakop, Jerneja Letner Čretnik in Katja Bratec, pod mentorstvom Matjaža Pustoslemška in Danice Korošec, so prejele posebno nagrado. Podelitev je potekala 14. 5. 2019 v Osrednji knjižnici Celje. 

dav
dav

Tekmovanje mladih zgodovinarjev

V sredo, 30. januarja 2019 je na šoli potekalo tekmovanje mladih zgodovinarjev. Tema letošnjega tekmovanja je »Prelomni leti 1918-1919«. Tekmovanja se je udeležilo 10 dijakov. Bronasto priznanje so prejele Nika Rahne iz 1. HT, Tamara Romih-Bovhan iz 3. AT in Jasmina Požeg iz 4. AT.
Državno tekmovanje bo potekalo 30. marca 2019 v Murski Soboti. Udeležile se ga bodo 3 dijakinje naše šole: Nika Rahne in Larisa Hrustel iz 1. HT ter Jasmina Požeg iz 4. AT.
Vsem tekmovalcem za dosežene rezultate iskreno čestitamo, ekipi mladih zgodovinarjev pa želimo veliko sreče ter uspeha v Murski Soboti.

Lidija Oblak

  • 1
  • 2

Kontaktne informacije:

Tajništvo: 03/4285-900
Ravnateljica:
03/4285-923
Svetovalna služba: 03/4285-921
Knjižnica: 03/4285-920
Računovodstvo: 03/4285-919
Izobraževanje odraslih: 03/4285-911