Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Srednja poklicna in strokovna šola

Kategorija: Dosežki dijakov

Tekmovanje v Mozirskem gaju – september 2019

Naši dijaki so zopet posegli po najvišjih mestih na tekmovanju slovenskih šol na področju hortikulture, ki je potekalo 12. in 13. septembra 2019 v Mozirskem gaju. Dijakinja 3.C Katja Vačovnik je pod mentorstvom Ane Sotošek dosegla 1. mesto v tekmovalni kategoriji šopek, 2. mesto v dekoraciji stojnice, 2. mesto v tekmovanju za pokal Mozirski tulipan in najvišje 1. mesto v skupni razvrstitvi. Uvrstila se je na predtekmovanje Sloskills. Bodoči študent Tilen Lipnik je z mentorico Mojco Sodin dosegel skupno 3. mesto. Osvojil je pokal Mozirski tulipan, saj je izdelal najlepši venček. Pri izdelavi šopka in konstrukcije pa se je uvrstil na tretje mesto. Na Sloskills se je uvrstil že na tekmovanju Flora.

Ponosni smo na vas in vsem skupaj iskreno čestitamo.

 

Eko šola – likovni natečaj “Trajnostna mobilnost”

Podelitev nagrad likovnega natečaja v sklopu Eko šole z naslovom Misija: Zeleni koraki

 

 

 

 

 

 

 

 

Dijaki 1.at so pod mentorstvom Danice Korošec sodelovali na likovnem natečaju v sklopu Eko šole, na temo “Trajnostna mobilnost”. Izdelali so dva likovna izdelka v tehniki asemblaž, z naslovom “Žarnica” in “Misli modro, vozi zeleno”. Dosegli so 1. mesto v kategoriji srednjih šol in fakultet. Iskreno čestitamo vsem sodelujočim.

   

Tekmovanje konzorcija Biotehniških šol, Ljubljana 14. maj 2019

V Ljubljani je v torek 14. maja 2019 potekalo tekmovanje v znanju in spretnostih za dijake in študente konzorcija biotehniških šol pod naslovom »KULINARIČNA DEDIŠČINA – UŽIVAM TRADICIJO«.
Sodelovali sta dve dijakinji v kategoriji Vizualna umetnost: Priprava pogrinjka na temo Kulinarična dediščina – uživam tradicijo.
Katja Vačovnik 2. C je dosegla odlično 1. mesto.
Tanja Podkrižnik 3. HT pa je dosegla odlično 2. mesto.

Nagelj in zeleni rožmarin💐🎼.
Foto: Anja Knez
Navijačica: Rebeka Robnik
Mentorica: Ana Sotošek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11. natečaj Cinkarne Celje

Sodelovali smo na 11. natečaju Cinkarne Celje za osnovne in srednje šole, z naslovom “Poišči izdelke Cinkarne”. Dijakinje 3. at –  Tanja Kolman, Jona Jakop, Jerneja Letner Čretnik in Katja Bratec, pod mentorstvom Matjaža Pustoslemška in Danice Korošec, so prejele posebno nagrado. Podelitev je potekala 14. 5. 2019 v Osrednji knjižnici Celje. 

dav
dav

 

Tekmovanje mladih zgodovinarjev

V sredo, 30. januarja 2019 je na šoli potekalo tekmovanje mladih zgodovinarjev. Tema letošnjega tekmovanja je »Prelomni leti 1918-1919«. Tekmovanja se je udeležilo 10 dijakov. Bronasto priznanje so prejele Nika Rahne iz 1. HT, Tamara Romih-Bovhan iz 3. AT in Jasmina Požeg iz 4. AT.
Državno tekmovanje bo potekalo 30. marca 2019 v Murski Soboti. Udeležile se ga bodo 3 dijakinje naše šole: Nika Rahne in Larisa Hrustel iz 1. HT ter Jasmina Požeg iz 4. AT.
Vsem tekmovalcem za dosežene rezultate iskreno čestitamo, ekipi mladih zgodovinarjev pa želimo veliko sreče ter uspeha v Murski Soboti.

Lidija Oblak

Šolsko geografsko tekmovanje

V torek, 15. januarja 2019 je na šoli potekalo šolsko geografsko tekmovanje na temo »Migracije – geografsko zgodovinska pokrajinska posebnost sveta«. Dijaki so se na tekmovanje pripravljali po predpisani literaturi, svoje znanje in spretnosti pa so dokazali ob reševanju nalog. Tekmovanja se je pod mentorstvom Lidije Oblak udeležilo 11 dijakov. Bronasto priznanje so prejele Tajda Jager iz 1. HT, Nastja Šmid iz 2. AT in Jasmina Požeg iz 4. AT.

Tajda Jager in Jasmina Požeg se bosta 6. marca 2019 udeležili območnega tekmovanja v Črnomlju.

Vsem tekmovalcem za dosežene rezultate iskreno čestitamo, Tajdi in Jasmini pa želimo veliko sreče ter geografskega znanja na območnem tekmovanju.

 

                                                            Lidija Oblak

Valentinovo tekmovanje dijakov in študentov 2019

Valentinovo tekmovanje je tradicionalno šolsko tekmovanje in poteka vsako leto v  prvi polovici februarja. Cvetličarsko učilnico, hodnik in rastlinjak zasedejo tekmovalci in njihovi pomočniki, ki se med seboj pomerijo v dveh kategorijah za laskavi naslov naj cvetličarja/ko in naj vrtnarja /vrtnarko. Valentinovo tekmovanje je med dijaki in študenti zelo priljubljeno,  prvi trije uvrščeni iz vsakega področja zastopajo šolo na državnem tekmovanju na sejmu Flora 2019. Osrednja tema letošnjega tekmovanja sovpada s prihodom pomladi in nosi naslov Prebujanje narave.

Nadaljuj z branjem

Tekmovanje SLOSKILLS za slikopleskarje

V četrtek, 1. in petek, 2. februarja 2018 je na ŠC Kranj, Srednji ekonomski, storitveni in gradbeni šoli potekalo 2. državno tekmovanje SLOSKILLS za slikopleskarje. Udeležili sta ga tudi naši dijakinji Neža Vetrih (4. AT) in Žana Korenjak (3. AT), pod mentorstvom Petre Pižmoht.

V petih tekmovalnih nalogah sta dosegli Neža Vetrih 2. mesto in Žana Korenjak 3. mesto.

Za dosežen uspeh iskreno čestitamo!

Tekmovanje na Informativi 2018 – SLOVENIA SKILLS 2018

V okviru sejma Informativa so na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala tekmovanja v poklicnih spretnostih – World skills Slovenia – Slovenia skills 2018, ki je državno izbirno tekmovanje. Na njem so sodelovali tudi predstavniki naše šole v kategoriji cvetličarstvo (študentka Brigita Klinar, dijaka Nina Kolar in Tilen Lipnik) in aranžerstvo (študentka Nataša Bukovič). Zmagovalci v posameznih kategorij bodo odpotovali na evropsko prvenstvo  Euroskills 2018 v Budimpešto.

V obeh kategorijah tekmovanja ima ŠHVU Celje zmagovalki in sicer na področju aranžerstva – Visual merchandising je  študentka ŠHVU Celje VSŠ Snovalec vizualnih komunikacij in trženja Nataša Bukovič z mentorico Petro Pižmoht, na področju cvetličarstva pa študentka ŠHVU Celje VSŠ Hortikultura Brigita Klinar z mentorico Ano Sotošek.

Dijakinja četrtega letnika hortikulturni tehnik Nina Kolar je na tekmovanju osvojila tretje mesto, z mentorico Ano Sotošek. Tretje uvrščeni v izdelavi šopkov je bil dijak tretjega letnika hortikulturni tehnik Tilen Lipnik, z mentorico Mojco Sodin.

  • 1
  • 2

Kontaktne informacije:

Tajništvo: 03/4285-900
Ravnateljica:
03/4285-923
Svetovalna služba: 03/4285-921
Knjižnica: 03/4285-920
Računovodstvo: 03/4285-919
Izobraževanje odraslih: 03/4285-911