Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Srednja poklicna in strokovna šola

Kategorija: Dosežki dijakov

Tekmovanje v Mozirskem gaju, september 2021

Dijakinje #šolazahortikulturoinvizualneumetnosticelje Tajda Jager, Nika Rahne z mentorjem Matjažem Pusstoslemškom in Marjetka Markošek in Katja Vačovnik z mentorico Anjo Sotošek so konec tedna v Mozirskem gaju ustvarjale čudovite cvetlične kreacije. V organizaciji CPI, Obrtno podjetniške zbornice je potekalo predtekmovanje za Sloskills. Dijakinja Katja Vačovnik je v kategoriji izdelovanja šopka dosegla 2. mesto in skupno 3. mesto. Čestitke vsem.

Naša šola že tretje leto zapored nagrajena na likovnem natečaju Eko šole

Dijaki 3.AT so se v šolskem letu 2020/2021 (februarja),  pod mentorstvom Danice Korošec  intenzivno pripravljali na izvedbo izdelkov, za likovni natečaj v sklopu Eko šole na temo “Podnebne razmere, Izdelki iz odpadne embalaže in rabljenih oblačil, ter Mleko”.

Dijaki so teme obširno obravnavali in ugotavljali, pomen varovanja okolja in življenjska pot mleka in mlečnih izdelkov.

Pri tehniki izdelave likovnih izdelkov so imeli dijaki proste roke. Tri dijakinje so uporabljale mokre in suhe tehnike slikanja. Ostali dijaki, pa so izdelka izdelali v tehniki asemblaž. Na natečaj smo oddali 5 likovnih del.

Dijaki, ki so sodelovali na likovnem natečaju:

Ana Šuster – Polucija,

Eva Robič – Zemlja na blizu,

Lena Potrbin – Objokana boginja Zemlje

Maša Simonič, Tita Magister, Lana Artelj in Anže Irman Kolar – Krava

Kristina Starc – Obleka iz odpadnih materialov : doseženo 2. mesto

Kristina Starc je z likovnim izdelkom OBLEKA, dosegla 2. mesto v sklopu srednjih šol.

Ideja likovnega dela in postopek izdelave  –  Oblekica je rezultat otroške domišljije in odraslih rok. Sestavljajo jo preprosti materiali in sicer: bela vrvica, reklame, pločevina, vreči za smeti, mreže za trto, blago in karton. Najprej narejeno krilo iz vrvice in reklam, je živo in valovito, ostali deli in materiali pa ga držijo in dopolnjujejo v raznolikosti. Skupaj sestavljajo končni izdelek – reciklirano oblekico.

Vsem sodelujočim iskreno čestitamo.

Mladi za Celje – Galerija na prostem 2021

Mestna občina Celje,  je ob občinskem prazniku 11. aprila, pripravila tradicionalno poslikavo velikih oglasnih panojev. V  projektu »Mladi za Celje – Galerija na prostem«, letos že 25. leto zapored, z naslovom »Nogomet v Celju«  sodelujemo z dijaki 2. letnika aranžerskega tehnika. Plakat so tokrat izdelale dijakinje; Laura Simončič, Taja Klauž in Tajda Šprajc. Stoji v Celju, na lokaciji med Hudinjo in Novo vasjo.

 

Tinkara Pfeifer na Mednarodnem pevskem tekmovanju

Tinkara Pfeifer, dijakinja 2. AT oddelka, se je udeležila Mednarodnega pevskega tekmovanja, ki je potekalo v Kopru. Med veliko svetovna konkurenco, v kateri so sodelovali tudi akademski pevci iz ZDA, Avstrije, Nizozemske, Latvije in Hrvaške je Tinkara prejela bronasto priznanje.

Kot šola smo zelo ponosni na Tinkaro in ji iskreno čestitamo.

Vabimo k poslušanju – https://youtu.be/JpU5iMxCTEM

Tinkara Pfeifer odlična na Mednarodnem tekmovanju

Tinkara Pfeifer, dijakinja 2. AT oddelka, je na Mednarodnem tekmovanju “Lav Mirski 2020” v Osijeku  zasedla odlično 2. mesto. Manjkale so ji 3 točke do zlata. Največ točk je prejela od prof. dr. Berislava Jerkoviča iz Hrvaške. Kot šola smo zelo ponosni na Tinkaro in ji iskreno čestitamo.

Vabimo k poslušanju – https://youtu.be/aC6ZwyiZGD0

Naša šola že drugo leto zapored osvojila 1. mesto na likovnem natečaju Eko šole

Dijaki 2. AT so se pod mentorstvom Danice Korošec, v mesecu februarju in začetku marca, intenzivno pripravljali na izvedbo izdelkov, za likovni natečaj v sklopu Eko šole na temo “Podnebne razmere”. Dijaki so temo obširno obravnavali in ugotavljali, kaj na podnebne razmere vpliva in kako se naš svet spreminja zaradi njih. Ugotovili so, da je človek ključni povzročitelj sprememb in da lahko z svojim »ravnanjem« veliko pripomoremo k izboljšanju sprememb podnebja.

Pri tehniki izdelave likovnih izdelkov so imeli dijaki proste roke. Večina je ustvarjala z akrilnimi barvami. Dve dijakinji pa sta uporabili tehniko asemblaž v kombinaciji z akrilnimi barvami. Na natečaj smo oddali 6 likovnih del, ki smo jih izbrali skupaj z dijaki 2. AT.

Dijakinje, avtorice likovnih del: Anamari Mandelc, Maruša Grm, Lara Brilej, Naja Ana Kosi, Neja Novak in Tinkara Pfeifer.

Šola je osvojila prvo mesto v skupini srednjih šol, in tako že drugo leto zapored zasedla sam vrh med likovnimi ustvarjalci.  Povezava na spletno stran Eko šole.

Lara Brilej
Neja Novak
Maruša Grm

 

 

 

 

 

 

Anamari Mandelc

 

Naja Ana Kosi

Tinkara Pfeifer

Mladi za Celje – Galerija na prostem 2020

Tudi letos so dijakinje 2. letnika program aranžerski tehnik v okviru projekta Mladi za Celje – Galerija na prostem 2020, poslikale plakat za otvoritev Tehnoparka Celje. Ustvarjalke plakata so bile: Lena POTRBIN, Lana DOBNIK, LIPOVŠEK, Eva ROBIČ, Nika JESENIČNIK, Ana Marija MEH, Tjaša JERAS in Nika POVŠE.

Tinkara Pfeifer – glasbena pot in prva posneta pesem

Sem Tinkara Pfeifer, dijakinja Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti, v smeri aranžerski tehnik.

Z glasbo, ki je moje VELIKO veselje, se ukvarjam že od otroštva. Obiskujem tudi glasbeno šolo, kjer se učim (šest let študija) solo petja.

Letos, pa sem se dokončno odločila posneti svoj prvi komad ‘Izgubljeno srce’, na katerega sem zelo, zelo ponosna.

Ta pesem je le začetek upam, da nečesa prekrasnega. Vsak nastop in predvsem izkušnje, mi in mi bodo pomenile največ in na splošno res uživam v tem svetu glasbe. Življenje je zame preprosto pesem in v njem bom uživala kolikor dolgo bom lahko, vi pa ob poslušanju moje pesmi! 🙂

Vabljeni, k poslušanju  https://www.youtube.com/watch?v=krNVKbzhZo8  

Natečaj Cinkarne Celje – Skrbimo,da lepše živimo 2019/2020

Na 12. natečaju Cinkarne Celje za osnovne in srednje šole z naslovom Skrbimo, da lepše živimo, smo z dijakinjami 2.AT razreda; Niko Jeseničnik, Ana Marijo Meh in Mašo Simonič izdelali Cinkova očala. S pogledom skozi očala smo prikazali, kako se je proizvodnja podjetja spremenila v 146. letih. Očala smo naredili iz lesene vezane plošče, postavili smo jih na stiropor in v ozadju 3D postavili maketo Cinkarne nekoč, v levi in danes v desni leči očal. V maketi smo uporabili tudi izdelke, ki jih proizvajajo v Cinkarni in jih vračajo v ponovno uporabo.

Za 3 D Cinkova očala smo prejeli glavno nagrado Cinkarne Celje.

Nagrajenci – glavne nagrade

bst

Kontaktne informacije:

Tajništvo: 03/4285-900
Ravnateljica:
03/4285-923
Svetovalna služba: 03/4285-921
Knjižnica: 03/4285-920
Računovodstvo: 03/4285-919
Izobraževanje odraslih: 03/4285-911