Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Srednja poklicna in strokovna šola

Category: Obvestila OŠ

Likovni natečaj – PIRHI

Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje je v šolskem letu 2019/20, v mesec aprilu, razpisala likovni natečaj za učence OŠ na temo »Pirhi«.  

Ker smo bili  v obdobju izrednih razmer, smo se na šoli odločili, da tako učence osnovnih šol dodatno motiviramo za likovno ustvarjanje. Tema je omogočala širok razpon domišljije in razvijanja likovne ustvarjalnosti. Idejni vodji natečaja sta bili Anja Sotošek in Danica Korošec.

Natečaja se je udeležilo 11 osnovnih šol iz Savinjske, Gorenjske, Osrednjeslovenske in Mariborske regije. Prispelo je 50 likovnih del. Likovna dela, ki smo jih prejeli, smo glede na ocenjevalne kriterije razdelili v dve skupini, in sicer na likovne izdelki in poslikavo pirhov. Umetniška dela so bila oblikovno in tehnično dovršena, kar je za strokovno komisijo predstavljalo zahtevno delo.

Strokovna komisija je nagradila učence vseh 11 osnovnih šol in podelila 21 priznanj. Med nagrajenci so bili učenci naslednjih osnovnih šol: OŠ Blaža Kocena Ponikva, OŠ Duplek, OŠ Dramlje, OŠ Griže, OŠ Mengeš, OŠ Polzela, OŠ Prebold, OŠ Prežihov Voranc Jesenice, OŠ Šmarje pri jelšah, OŠ Žalec in OŠ Waldorfska šola Maribor.

Zaradi izrednih razmer bo slavnostna podelitev priznanj in nagrad potekala v začetku naslednjega šolskega leta.

Galerija slik na FB strani šole

Vabilo k prenosu prijav na našo šolo

Prvi prijavni rok za letošnje devetošolce je zaključen. Hvala vsem, ki ste se že prijavili. V vseh razpisanih programih imamo še prosta mesta. Če ste radovedni, vedoželjni in ustvarjalni, vas vabimo, da prenesete prijavo na našo šolo. Prenos prijav je možen do 16. 6. 2020.

Šola je zagotovo mnogim mladim drugi dom. Pri nas nihče ne ostane neopažen ali prezrt, vsak lahko pokaže svoje zmožnosti. Lepo vabljeni.

Bodoči dijaki – Zakaj na našo šolo?

Zakaj, na našo šolo?

Naši program so programi za vse, ki ste radovedni, vedoželjni in ustvarjalni. Danes ima velik pomen pridobivanje znanja o pridelavi zdrave, varne in doma pridelane hrane, predvsem za potrebe samooskrbe Slovenije. Pomembna je uporaba recikliranih materialov pri oblikovanju tržne embalaže. Za prodajo in njeno pospeševanje moramo promovirati domače, zdravo in lokalno.

Zato, odločitev za našo šolo.

Obvestilo za bodoče dijake

Zaradi epidemije koronavirusa in izrednih razmer bo prestavljen rok za prijavo za vpis v srednje šole za prihodnje šolsko leto. 

O spremenjenih datumih boste obveščeni na OŠ in na spletni strani naše šole, ko bomo dobili informacije z MIZŠ.

https://www.gov.si/novice/2020-03-18-poudarki-dneva-z-mizs-18-3-2020/

Če je kdo že oddal prijavnico za vpis v srednjo šolo, mu ni treba pošiljati nove prijavnice.

Prosimo, da prijavnice na srednje šole ne pošiljate s povratnico, temveč kot priporočeno ali navadno pismo.

Dan odprtih vrat na ŠHVU Celje, 16. oktober 2019

V sredo, 16. oktobra 2019, smo na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje odprli svoja vrata za obiskovalce. Naša šola jim je ponudila tri brezplačne ustvarjalne delavnice v treh ponovitvah, v katerih so obiskovalci aktivno sodelovali.

1. IZDELAM SI NAKIT IZ DELOV RASTLIN

2. SPOZNAVAM ZANIMIVE IN POSEBNE RASTLINE ŠOLSKEGA PARKA

3. ODKRIVAM SKRITI ZAKLAD ČUTNEGA VRTA

 

Likovni in fotografski natečaj – Človek in narava

Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje v šolskem letu 2019/20 razpisuje likovni in fotografski natečaj za učence tretje triade OŠ.

Tema likovnega in fotografskega natečaja je

ČLOVEK IN NARAVA

Tematsko izhodišče natečaja je narava kot prvinska ustvarjalka z vsemi svojimi raznolikimi pojavnostmi in človek kot del narave, ki spreminja naravo v kulturno krajino.

Tema omogoča mentorjem širok razpon vsebinskih izhodišč glede na starost učencev.

Nadaljuj z branjem

Izobraževanje za starše, november 2018

Vljudno vas vabimo na izobraževanje na temo  

Kako starši ravnajo v primeru, ko pri otroku prepoznajo pretirano obliko različnih vrst zasvojenosti, s poudarkom na medijski zasvojenosti, ki bo v torek, 27. 11. 2018, ob 16.30 v predavalnici 25.

Dnevni red:

  1. Predavanje g. Radovana Radetića.
  2. Individualni pogovori z razredničarko.

Pričakujemo vašo zanesljivo udeležbo.

S spoštovanjem in prijazen pozdrav.

Nadaljuj z branjem

Kontaktne informacije:

Tajništvo: 03/4285-900
Ravnateljica:
03/4285-923
Svetovalna služba: 03/4285-921
Knjižnica: 03/4285-920
Računovodstvo: 03/4285-919
Izobraževanje odraslih: 03/4285-911