Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Srednja poklicna in strokovna šola

Kategorija: Obvestila OŠ

Ustvarjalni natečaj: PTICE PRI NAS

Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje v šolskem letu 2022/23 razpisuje fotografski, hortikulturni in likovni natečaj za učence zadnje triade osnovne šole – 7., 8. in 9. razred.

Tema ustvarjalnega natečaja je: PTICE PRI NAS – vse informacije s prilogo

Rok za oddajo ustvarjalnih del je: 20. 3. 2023. Fotografije in fotografije izdelkov pošljite na naslov: ustvarjalni.natecaj@gmail.com. Izdelke shranite, v primeru da bodo nagrajeni, jih bomo razstavili v prostorih naše šole. Poleg izdelkov oddajte tudi izpolnjen OBRAZEC (najdete ga v prilogi). Kontaktna oseba za natečaj: danica.korosec@hvu.si.

Vljudno Vas vabimo k sodelovanju na natečaju in Vas prijazno pozdravljamo.

Dan odprtih vrat – sreda, 19. oktober 2022

Spoštovani ravnatelji, spoštovani svetovalni delavci, spoštovani učitelji in starši

Vabimo vas na DAN ODPRTIH VRAT, ki bo v sredo, 19. oktobra 2022, med 9.00 in 16.00.

Delavnice bodo potekale ob: 9.00, 12.00 in 16.00.

Na ta dan lahko učenci, učitelji, starši in svetovalni delavci obiščete našo šolo. Za Vas smo pripravili ustvarjalne brezplačne delavnice, na katerih boste lahko aktivno sodelovali. Delavnice bodo trajale približno dve šolski uri in jih bomo izvedli v treh ponovitvah. Prvič med 9.00 in 10.30, drugič med 12.00 in 13.30, tretjič med 16.00 in 17.30. Prihod je torej možen ob 9.00, ob 12.00 in ob 16.00.

Vljudno prosimo, da z vabilom seznanite vaše učitelje in učence ter njihove starše, še posebej tiste, za katere menite, da bi jih naši programi zanimali.

PROGRAMI in DELAVNICE

OBVESTILO za FOTOGRAFSKI in LIKOVNI NATEČAJ na temo ZIMSKA PRAVLJICA

Na natečaju je sodelovalo je 9 osnovnih šol iz cele Slovenije. Po pošti smo prejeli 29 likovnih izdelkov in po e-pošti 36 fotografij. Od tega smo nagradili 13 likovnih izdelkov in 21 fotografij.

Zelo smo bili veseli tako lepega odziva, za kar se vam spoštovani mentorji in mentorice, učenci in učenke najlepše zahvaljujemo.

Odločili smo se, da bomo slavnostno podelitev priznanj in nagrad izvedli v spomladanskih mesecih, če nam bodo epidemiološke razmere dopuščale. Podelitev nagrad in priznanj bo potekala na prostem, v parku naše šole. O točnem datumu in poteku podelitve boste obveščeni naknadno.

Nagrajene fotografije in likovna dela so na ogled v virtualni razstavi na spletu, na spodnji povezavi:

https://www.artsteps.com/view/6217e13b06d94b54e39d8d55       

Fotografski in likovni natečaj – ZIMSKA PRAVLJICA

Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje v šolskem letu 2021/22 razpisuje fotografski in likovni natečaj za učence zadnje triade osnovne šole – 7., 8. in 9. razred.

Tema fotografskega in likovnega natečaja je: ZIMSKA PRAVLJICA

Tematsko izhodišče natečaja je praznični zimski čas, ki je pred nami. Tema omogoča širok razpon vsebinskih in oblikovnih izhodišč ter dopušča veliko ustvarjalnosti. Učenci naj v likovnih delih in fotografijah ujamejo toplino in čarobnost prihajajočih decembrskih dni.

LIKOVNI NATEČAJ

Pri ustvarjanju likovnih izdelkov imate proste roke, uporabite svojo kreativnost, domišljijo in ustvarjalnost. Ustvarite lahko risbe, slike, praskanke, mozaike, 3D izdelke,…. Domišljija naj ne pozna meja. Nagrajeni likovni izdelki bodo razstavljeni.

Likovne izdelke pošljite po pošti na naslov šole: Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Ljubljanska cesta 97, 3000 Celje s pripisom »Zimska pravljica«.

FOTOGRAFSKI NATEČAJ

Pri kreiranju fotografije bodite ustvarjalni in kreativni. Digitalno fotografijo pošljite v JPG formatu. Velikost fotografije naj bo 1920 pix po daljši stranici, velikost datoteke pa naj ne presega 2 MB.  Na fotografiji ne sme biti podpisov in okvirjev. V imenu datoteke mora biti naslov dela ter ime  in priimek avtorja fotografije (npr. Smrecica_Janez_Novak.jpg). Poskrbite, da v imenu datotek ne bo šumnikov in posebnih znakov.

Fotografije pošljite na naslov: natecaj.hvu@gmail.com

Rok oddaje fotografskih in likovnih del je: 20. 1. 2022.

Vljudno Vas vabimo k sodelovanju na natečaju in Vas prijazno pozdravljamo.

Kontakt za likovni del natečaja: danica.korosec@hvu.si ali 041 211 294,

Kontakt za fotografski del natečaja: igor.rosina@hvu.si ali 040 413 099.

Podrobnosti razpisa

Nagrajene fotografije bodo natisnjene in razstavljene – za potrebe razstave vas bomo po potrebi kontaktirali za večje datoteke, zato si jih shranite tudi v originalni velikosti.

Fotografije morajo biti v celoti avtorsko delo sodelujočega, za kar ta prevzema vso odgovornost. Na fotografiji ne sme biti podpisov in okvirjev.

Avtor z oddajo del na natečaj soglaša z razpisnimi pogoji in s tem, da se njegovi podatki uporabijo v namene obveščanja in objavljanja o razstavi. Organizator si pridržuje pravico do objave del v nekomercialne namene (promocijo razstave) v tiskanih in digitalnih medijih. Vsak avtor bo prejel obvestilo o rezultatih po mailu, ki ga je navedel ob prijavi, rezultati pa bodo objavljeni tudi na spletni strani in FB profilu šole.

Avtorji najboljših del bodo nagrajeni:

  1. nagrada – dvoletna naročnina na revijo Digitalna kamera, paket 12 revij Digitalna kamera in majica Digitalna kamera;
  2. nagrada – enoletna naročnina na revijo Digitalna kamera, paket 6 revij Digitalna kamera in majica Digitalna kamera;
  3. nagrada – polletna naročnina na revijo Digitalna kamera, paket 3 revij Digitalna kamera in majica Digitalna kamera.

DAN ODPRTIH VRAT v sredo, 20. oktobra 2021, med 9.00 in 16.00.

Spoštovani ravnatelji, spoštovani svetovalni delavci, spoštovani učitelji in starši

Vabimo vas na DAN ODPRTIH VRAT v sredo, 20. oktobra 2021, med 9.00 in 16.00.

Delavnice bodo potekale ob: 9.00, 12.00 in 16.00. Na ta dan lahko učenci, učitelji, starši in svetovalni delavci obiščete našo šolo. Za Vas smo pripravili ustvarjalne brezplačne delavnice, kjer boste lahko aktivno sodelovali. Delavnice bodo trajale približno dve šolski uri in jih bomo izvedli v treh ponovitvah. Prvič med 9.00 in 10.30, drugič med 12.00 in 13.30, tretjič med 16.00 in 17.30. Prihod je torej možen ob 9.00, ob 12.00 in ob 16.00. Vljudno prosimo, da z vabilom seznanite vaše učitelje in učence ter njihove starše, še posebej tiste, za katere menite, da bi jih naši programi zanimali. Na šoli izvajamo naslednje programe:

  • CVETLIČAR (srednje poklicno izobraževanje, 3 leta),
  • VRTNAR (srednje poklicno izobraževanje, 3 leta),
  • HORTIKULTURNI TEHNIK (srednje strokovno izobraževanje, 4 leta),
  • ARANŽERSKI TEHNIK (srednje strokovno izobraževanje, 4 leta),
  • FOTOGRAFSKI TEHNIK (srednje strokovno izobraževanje, 4 leta) – NOVO.

Veselimo se srečanja z Vami in Vas prosimo, da nam svoj obisk potrdite do petka, 15. oktobra 2021, na e-naslov: vesna.flander@hvu.si ali stephanie.kos-zidar@hvu.si ali na telefonsko št.: 03 428 59 21 (Vesna Flander) oz. 041 771 061 (Štefanija Kos Zidar); sporočite nam uro obiska in predvideno število otrok ter želeno delavnico.      

Delavnice bodo izvedene ob upoštevanju navodil NIJZ (ob lepem vremenu na prostem), zato prosimo, da uporabljate maske, upoštevate varnostno razdaljo in pogoj PCT.

SEZNAM DELAVNIC

Nadaljuj z branjem

Likovni natečaj – PIRHI

Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje je v šolskem letu 2019/20, v mesec aprilu, razpisala likovni natečaj za učence OŠ na temo »Pirhi«.  

Ker smo bili  v obdobju izrednih razmer, smo se na šoli odločili, da tako učence osnovnih šol dodatno motiviramo za likovno ustvarjanje. Tema je omogočala širok razpon domišljije in razvijanja likovne ustvarjalnosti. Idejni vodji natečaja sta bili Anja Sotošek in Danica Korošec.

Natečaja se je udeležilo 11 osnovnih šol iz Savinjske, Gorenjske, Osrednjeslovenske in Mariborske regije. Prispelo je 50 likovnih del. Likovna dela, ki smo jih prejeli, smo glede na ocenjevalne kriterije razdelili v dve skupini, in sicer na likovne izdelki in poslikavo pirhov. Umetniška dela so bila oblikovno in tehnično dovršena, kar je za strokovno komisijo predstavljalo zahtevno delo.

Strokovna komisija je nagradila učence vseh 11 osnovnih šol in podelila 21 priznanj. Med nagrajenci so bili učenci naslednjih osnovnih šol: OŠ Blaža Kocena Ponikva, OŠ Duplek, OŠ Dramlje, OŠ Griže, OŠ Mengeš, OŠ Polzela, OŠ Prebold, OŠ Prežihov Voranc Jesenice, OŠ Šmarje pri jelšah, OŠ Žalec in OŠ Waldorfska šola Maribor.

Zaradi izrednih razmer bo slavnostna podelitev priznanj in nagrad potekala v začetku naslednjega šolskega leta.

Galerija slik na FB strani šole

Vabilo k prenosu prijav na našo šolo

Prvi prijavni rok za letošnje devetošolce je zaključen. Hvala vsem, ki ste se že prijavili. V vseh razpisanih programih imamo še prosta mesta. Če ste radovedni, vedoželjni in ustvarjalni, vas vabimo, da prenesete prijavo na našo šolo. Prenos prijav je možen do 16. 6. 2020.

Šola je zagotovo mnogim mladim drugi dom. Pri nas nihče ne ostane neopažen ali prezrt, vsak lahko pokaže svoje zmožnosti. Lepo vabljeni.

  • 1
  • 2

Kontaktne informacije:

Tajništvo: 03/4285-900
Ravnateljica:
03/4285-923
Svetovalna služba: 03/4285-921
Knjižnica: 03/4285-920
Računovodstvo: 03/4285-919
Izobraževanje odraslih: 03/4285-911