Skip to main content
Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Srednja poklicna in strokovna šola

Zapisnik drugega sestanka dijaške skupnosti 2021 – 2022

Drugi sestanek dijaške skupnosti je potekal v petek, 19. 11. 2021, ob 10. uri v sejni sobi.

Sestanka so se udeležili predstavniki vseh oddelkov (razen 5. dHT), ravnateljica ga. Štefanija Kos Zidar ter mentorica ga. Sergeja Jekl.

Dnevni red:

  1. Pregled aktivnosti v mesecu oktobru.
  2. Načrtovanje aktivnosti v novembru in decembru.
  3. Razno.

K 1. TOČKI

Sestanek je vodila predsednica dijaške skupnosti, Nika Rahne. Uvodoma je pozdravila vse prisotne. Predstavniki so pozitivno komentirali sprejem prvih letnikov (fazaniranje), ki je potekalo zadnji petek v oktobru.

K 2. TOČKI

Dijaki so že pričeli s samotestiranjem na virus SARS-CoV-2 ob prihodu v šolo 3x tedensko, pri čemer niso opazili nobenih težav. Dijaki samotestiranja ne zavračajo, prav tako je delež pozitivnih dijakov zelo nizek.

V sredo, 24. 11. 2021, bomo na šoli izvedli Dan zdrave šole. Dijaki bodo po oddelčnih skupnostih izdelovali adventne venčke, aranžmaje in voščilnice, po malici pa se bodo odpravili na pohod po okolici Celja.

Dijaška skupnost načrtuje aktivnosti za 23. december (zadnji dan pred novoletnimi počitnicami), ki bodo potekale znotraj razreda. Oddelčne skupnosti si same organizirajo potek dneva, ki temelji na povezovanju znotraj razreda in božičnem vzdušju.

  1. 12. bomo imeli ravnateljičin dan, zato so ta dan dijaki prosti, pouka ne bo.

V decembru bomo izvedli glasovanje predstavnikov v svet zavoda. Prisotni so predlagali naslednje kandidate:

  • Ela Žagar, 3.HT
  • Rožle Kot, 1. FT
  • Tilen Kamenšek, 4.dHT

Predlog za kandidata je možno oddati pri predsednici DS (dijaške skupnosti), najkasneje do srede, 24. 11. 2021.

K 3. TOČKI

Omenili smo prostor izven šolskega območja, kjer je dovoljeno kajenje. Izdelali bomo seznam dežurnih kadilcev, ki bodo skrbeli za red in čistočo tega prostora.

Dijaki so pohvalili delo, trud, skrb in prijaznost kuharice ge. Irene Koražija ter prizadevanje g. Klemna Vodovnika za čim pestrejše šolske ure športne vzgoje.

Dijakinja 1. CV je izpostavila problem tujcev v razredu, saj je pouk pri vseh predmetih v času njihove prisotnosti v razredu zelo moten.

Ravnateljica je prisotne seznanila z naslednjimi načrti:

  • Nakup nove fitnes opreme, ki bi jo namestili v učilnico 6 in bi s tem izboljšali kvaliteto pouka športne vzgoje. Dijaki, ki imajo učilnico 6 za matično učilnico, bi se preselili v drugo nadstropje, kjer je sedaj plesna učilnica.
  • Šola se poteguje za sredstva za novo telovadnico. Ker je šola še nima, bi bila to ogromna pridobitev. Pouk športne vzgoje bi potekal enakovredno pouku ostalih srednjih šol.
  • Na pobudo dijakov 3. AT razreda se na šoli pripravlja dizajn puloverjev, ki bi jih delno plačali dijaki sami, del stroškov pa bi krila šola. Ideja je bila zelo dobro sprejeta.

Gospa ravnateljica je omenila tudi, da se morajo dijaki udeleževati pouka tudi v času suplenc oz. morajo o odsotnosti učitelja po petih minutah obvestiti njo ali tajnico.

Na pobudo dijaka smo govorili o pomembnosti  pogovora o duševnih stiskah. Prisotni smo se strinjali, da bi se morali znotraj razredov večkrat pogovarjati o tej temi. Morda bi uvedli eno uro pogovora na to temo na mesec, znotraj razreda.

Nika Rahne, predsednica dijaške skupnosti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja