Skip to main content
Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Srednja poklicna in strokovna šola

Obvestilo staršem in dijakom – psihološki napotki

Zbornica kliničnih psihologov Slovenije je pripravila nekaj psiholoških napotkov, ki so lahko v pomoč obvladovanju fizične distance v socialnih odnosih, izolacije in karantene v povezavi z epidemijo Covid-19. Priporočila so dostopna na: http://www.gcc.si/wp-content/uploads/2020/03/Priporočila-kliničnih-psihologov.pdf

Zaradi hitrega širjenja koronavirusa SARS-CoV-2 je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) razglasila pandemijo. Naše življenje se je spremenilo. Države so za zaščito svojih državljanov uvedle stroge ukrepe. Živimo v karanteni, izolaciji. Stiki z ljudmi so omejeni. Večino dela opravimo na daljavo. Ne vemo kako dolgo bomo tako živeli. Vse te stvari so za večino nas nekaj novega. In novega se včasih bojimo. Ko nas je strah, se lahko počutimo žalostne, jezne, pod stresom, lahko se pojavi tesnoba ali anksioznost.

O tem, kako se spoprijeti s težavami v trenutnih razmerah, govori tudi psihologinja, dr. Bernarda Dobnik Renko, v oddaji Izodrom, posebna oddaja za otroke, dne 17. marca 2020: https://www.rtvslo.si/tv/arhiv/posnetkov/173251138?4d=174679344#modal. Pogovor z dr. Bernardo Dobnik Renko se začne v 955 minuti oddaje in traja približno 7 minut.

Če vam nič od tega ne pomaga, pa sem vam na voljo svetovalna delavka Vesna Flander vesna.flander@hvu.si. Pišite mi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja