Skip to main content
Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Višja strokovna šola, Ljubljanska cesta 97, 3000 Celje

Obvestilo študentom o pričetku študijskega leta 2020/2021

Na podlagi navodil MIZŠ z dnem 25. 08. 2020 in priporočil Nacionalnega inštituta za zdravje (NIJZ)  je predvideno izvajanje študijskega procesa po modelu B, kar pomeni, da se s 1. oktobrom 2020 novo študijsko leto prične s prihodom vseh študentov v šolo.

V šoli se študentom omogoči nemoteno delo v matičnih učilnicah in predvidi le potrebno prehajanje med predavalnicami in laboratoriji.

Študenti morate upoštevati priporočila NIJZ, ki veljajo za vse zaprte prostore in higienske zahteve glede umivanja rok, nošenja mask, higieno kihanja in kašljanja, medosebne razdalje idr.

Pomembno

Študenti morate predhodno izpolniti Izjavo, s katero izkazujete svoje zdravstveno stanje in zdravstveno stanje družinskih članov, dostopno v Evidenci ob prijavi na izpit.

Povezava do izjave

Pomembna navodila:

  • Če ste bili v zadnjih 14 dneh z osebo okuženo z virusom COVID-19 morate sporočiti predno pridete v šolo.
  • V zadnjih 14 dneh vam ni bila dodeljena karantena ali samoizolacija.
  • Opazujte sebe in vse s katerimi se družite in takoj poiščite pomoč, če opazite zdravstvene spremembe ali simptome virusa Covid 19.
  • Ob pojavu bolezni, ki bi jo lahko povzročil virus Covid 19 pokličite osebnega zdravnika ali pristojne na NIJZ.
  • V primeru potrjene okužbe v družini ali ob tesnem stiku z okuženo osebo vam nadaljnja navodila posreduje izključno epidemiološka služba.

Splošni higienski ukrepi:

  • Vzdrževati morate potrebno zadostno medosebno razdaljo 1,5 do 2 m.
  • Redno in temeljito si morate umivati roke z milom in vodo. V primeru, da milo in voda nista dostopna, si roke razkužimo.
  • Umivati in razkuževati si morate roke po vsakem prijemanju kljuk, ograje stopnišča ali po dotikanju drugih površin.
  • Ne dotikajte se obraza z nečistimi/neumitimi rokami.
  • Upoštevati morate pravilno higieno kašlja in kihanja.

Študentje si lahko uredite subvencionirano vozovnico v javnem linijskem avtobusnem, železniškem in mestnem prometu na portalu eUprava https://e-uprava.gov.si/podrocja/izobrazevanje-kultura/visoka-in-visja-sola/subvencionirana-vozovnica.html

Na portalu eUprava lahko študentje z e-identiteto oddate vlogo za subvencionirano vozovnico in izvedete spletni nakup vozovnice.

Po oddaji elektronske vloge takoj prejmete odločitev in lahko s potrjeno vlogo nadaljujete s spletnim nakupom vozovnice pri izbranem prevozniku.

Vlogo morate oddati vsi tisti, ki prvič prosite za subvencionirano vozovnico, in tisti, ki želite podaljšati veljavnost vloge iz preteklega študijskega leta.

Ministrstvo za infrastrukturo je zagotovilo za vse študente, ki zaradi ukrepov COVID 19 niste mogli uporabljati javnega prevoza potnikov, zapis neizkoriščene vrednosti vozovnic na kartici IJPP. To vrednost lahko izkoristite ob nakupu vozovnice za novo študijsko leto 2020/2021.

Spletni nakup subvencionirane vozovnice z upoštevanjem neizkoriščene vrednosti vozovnice iz preteklega študijskega leta, trenutno še ni vzpostavljen.

Informacije o spletni prodaji, ki bo omogočila koriščenje te vrednosti bo objavljena v medijih.

Da bi zmanjšali nevarnost okužb s COVID 19, prosimo vse upravičence do subvencionirane vozovnice, da vlogo in vozovnice za novo šolsko leto v celoti uredijo preko spleta.

Vsem študentom želim lep in sproščen pričetek študijskega leta 2020/2021 ter veliko uspehov pri študiju na naši.

Nada Reberšek Natek,
ravnateljica VSŠ

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.