Skip to main content
Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Ljubljanska cesta 97, 3000 Celje

Tradicionalni adventni venec in smreka v mestu Celje

Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje že tradicionalno pripravlja adventni venec, ki krasi mestno jedro na zvezdi v Celju. Letos smo prvič zaradi epidemije venec pripravljali sami učitelji in ostali zaposleni brez dijakov. Adventni venec je letos oblikovno zelo bogat z zelenjem navadne smreke iz našega šolskega parka in okrasitvijo v kombinaciji zlate in rdeče.

Kljub težkim epidemiološkim razmeram in potrebnem upoštevanju ukrepov za zajezitev Covid 19, sem vesela, da nam je tudi letos uspelo. Toliko bolj, ker nas je kontaktiralo več dijakov, ki bi si želeli sodelovati, smo želeli, da tradicijo ohranimo.

Narediti tako velik venec je pravi podvig, saj smo za pletenje oboda porabili 3 velike smreke, prav tako vzame ogromno časa pletenje osnove, namestitev lučk, dekoracija in premik oz. dostava venca iz lokacije v Medlogu na zvezdo v Celju.

Vsako nedeljo do božiča bo zagorela nova svečka. Naj bo adventni venec kljub težkim zdravstvenim razmeram namig in žarek upanja, da življenje teče naprej.  

V drugi polovici decembra bomo postavili še čisto posebno božično drevo …

direktorica, Štefanija Kos Z.