Skip to main content
Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Ljubljanska cesta 97, 3000 Celje

ŠOLSKI PARK 

Šolski park je najlepša učilnica na prostem in hkrati prostor za razvedrilo. Park diha in živi z nami, se spreminja z leti in letnimi časi. V vsakem letnem času se bohoti v različnih barvah in strukturah rastlin. Raste z nami in brez nas. Park s svojo lepoto in unikatnostjo, povrne vse tisto, kar mi dobrega storimo zanj.

Naš šolski park je star že več kot 70 let in se razteza na 3, 5 ha površine. Današnja podoba parka je stvaritev mnogih nekdanjih generacij učiteljev in dijakov.

Šolski park je zasnovan in urejen tudi kot učna pot za slepe in slabovidne in je tako prvi izmed takšnih parkov v Sloveniji.  Učna pot, ki vsebuje gredice, prilagojene zaznavanju z drugimi čutili, poteka med različnimi tematskimi vrtovi. Park je predvsem namenjen tudi dijakom in učiteljem, da v njem najdejo lasten navdih za delo in ustvarjanje.

Šolski park delimo na tri dele:

 • OGLEDNI DEL PARKA
 • ROŽNI VRT
 • TRAJNICE

Vsako področje parka je rastlinsko in oblikovno zanimivo. Še posebej pridejo do izraza barve in teksture v vsakem izmed letnih časov. Zavedamo se, da je šolski park najlepša učilnica na prostem za naše dijaki in vse, ki naš park obiščejo. Da se o tem prepričate sami, poglejte galerije fotografij.

OGLEDNI DEL PARKA

Del šolske posesti s krožno potjo, ki obiskovalca popelje skozi rastlinsko bogat del parka. 

 

 

Galerija fotografij:

OGLEDNI DEL PARKA – POLETJE

   

   

  Galerija fotografij:

  OGLEDNI DEL PARKA – JESEN

    

    

   Galerija fotografij:

   OGLEDNI DEL PARKA – ZIMA

    ROŽNI VRT

    Rožni vrt je prava paša za oči. Približno 100 vrst vrtnic z raznobarvnimi cvetovi, nas razvaja skoraj celo leto.  So prava paša za oči in nos. Vrtnice obdajajo vrtno uto, katere središče krasi mozaik. 

      

      

     Galerija fotografij:

     ROŽNI VRT – POLETJE

       

       

      Galerija fotografij:

      ROŽNI VRT – JESEN

      TRAJNICE

      V tem delu parka najdemo, zelenjavni in sadni vrt, visoke grede in rastlinjak. V tem delu se največ časa zadržujejo dijaki, saj s predelavo in oskrbo rastlin razvijajo svoj lasten odnos do narave. 

       

       

      Galerija fotografij:

      TRAJNICE – POLETJE

        

        

       Galerija fotografij:

       TRAJNICE – JESEN

         

         

        Galerija fotografij:

        TRAJNICE – ZIMA