Skip to main content
Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Srednja poklicna in strokovna šola

Izobraževanje za starše, november 2018

Vljudno vas vabimo na izobraževanje na temo  

Kako starši ravnajo v primeru, ko pri otroku prepoznajo pretirano obliko različnih vrst zasvojenosti, s poudarkom na medijski zasvojenosti, ki bo v torek, 27. 11. 2018, ob 16.30 v predavalnici 25.

Dnevni red:

  1. Predavanje g. Radovana Radetića.
  2. Individualni pogovori z razredničarko.

Pričakujemo vašo zanesljivo udeležbo.

S spoštovanjem in prijazen pozdrav.

SPOŠTOVANI STARŠI

Težave, ki jih mladostniki zaznavajo v šolskem okolju, so lahko povezane z zahtevnostjo snovi, strahom pred posameznimi učitelji ali odnosom s sošolci. Velikokrat jih rešujejo na neustrezen način, bodisi z zlorabo mamil ali drugimi oblikami zasvojenosti. V današnjem času je najbolj dostopna in najbolj pogosto uporabljana oblika zasvojenosti – zasvojenost s sodobnimi mediji. Z namenom nudenja pomoči pri razumevanju težav, s katerimi se srečujejo vaši otroci, smo se odločili, da v goste povabimo predavatelja Radovana Radetića.

Radovan Radetić, univ. dipl. soc., je družinski terapevt in mediator z dolgoletnimi izkušnjami dela s posamezniki, pari in družinami. V okviru Zavoda Aleksandra je sodeloval pri razvoju in realizaciji programa »Kako ravnati z učno in vedenjsko zahtevnimi otroki« in je strokovnjak na področju ADHD motnje. Sodeloval je na različnih konferencah, okroglih mizah, posvetih, v več raziskovalnih projektih, med drugim tudi v vladni komisiji za izdelavo načrta za preprečevanje med vrstniškega nasilja. Je tudi mentor študentom fakultete socialnega dela. Napisal je več strokovnih člankov s področja sociale.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja