Skip to main content
Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Srednja poklicna in strokovna šola

Valentinovo tekmovanje dijakov in študentov iz področja hortikulture

Vabimo vas na VALENTINOVO TEKMOVANJE, za naj cvetličarko/cvetličarja in naj vrtnarko/vrtnarja, ki bo potekalo v sredo, 15. 2. 2023 med 8.00 in 11.00 uro.

Materiale lahko pripravite na izbrano mesto že v torek, 14. 2. 2023. Tema VALENTINOVEGA TEKMOVANJA nosi naslov: PREBUJANJE NARAVE.

Področje cvetličarstva:  

  • Fantazijska namizna dekoracija (predviden čas za izdelavo je 90 min.)
  • Spomladanski okroglo oblikovan šopek, prosto vezan (predviden čas za izdelavo je 30 min.)

Področje vrtnarstva:

  • TERASNI – ATRIJSKI VRT” ; izdelan kot kompozicijski nasadek v dve ali tri posode (predviden čas za izdelavo je 180 min.; nasad v velikosti 1,5m x 1,5m, višina ne sme presegati 2 m, prenosljiv. Možna uporaba konstrukcije za namestitev rastlin.

Pravila tekmovanja:

Tekmovalno ekipo sestavlja posameznik ali 2 tekmovalca. V ekipi 2 tekmovalcev sta lahko oba dijaka ali oba študenta ali dijak in študent; pri čemer študent v tem študijskem letu ne sme biti starejši od 25 let.

Ekipa se lahko posvetuje z mentorjem, vendar se na izboru ocenjuje samostojno delo dijaka ali študenta. Tekmovalci sami poskrbijo za konstrukcijo, ves ostali material pa pridobijo s pomočjo sponzorjev in šole. KONSTRUKCIJE IN OGRODJE ZA ŠOPEK SO LAHKO PREDHODNO PRIPRAVLJENE.

Sestanek z vsemi zainteresiranimi udeleženci tekmovanja bo v torek, 7. 2. 2023. Uro sestanka objavimo dan pred sestankom.  Na sestanek prinesite tudi SKICO svoje ideje organizatorjem tekmovanja (po področju). Skica je lahko izrisana ročno, lahko  je ideja fotografija iz literature ali internetnega vira, z izpisanim popisom potrebnega materiala. Cvetličarji bodo imeli na voljo enotno rezano cvetje in zelenje, vrtnarji pa lahko uporabijo  rastline iz šolskega posestva.

Organizatorji valentinovega tekmovanja:

  • za področje cvetličarstva: ga. Ana Sotošek (anja.sotosek@hvu.si)
  • za področje vrtnarstva: ga. Veronika Cvetko (cvetko@hvu.si) in ga. Romana Špes (romana.spes@hvu.si)

Na navedenih elektronskih naslovih smo vam na voljo za dodatne informacije.

Celje, 17. 1. 2023

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja