Skip to main content
Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Srednja poklicna in strokovna šola

Obvestilo Valentinovega tekmovanja

Čeprav tradicionalno Valentinovo tekmovanje poteka vedno v času praznika valentinovo in informativnih dni, smo se letos odločili, da po dveh letih pandemije, ko so na šoli odpadle vse večje prireditve, organiziramo šolsko tekmovanje v času Velike noči. Na tekmovanje vabimo vse dijake in študente programa hortikultura, pomočniki pa so lahko tudi dijaki in študenti ostalih programov!

Tekmovanje bomo izvedli na šoli, v sredo, 13. 4. 2022 med 8. 00 in 11. 00 uro.

Vsaka tekmovalna skupina bo tekmovala na določenem prostoru, zato si  lahko materiale pripravite na izbrano mesto že v torek, 12. 4. 2022, po pouku. Vsi tekmovalci morajo do 26. 4. 2022 pospraviti in vrniti ves material.

Letošnja predtekmovalna tema je – PREBUJANJE POMLADI

Področje cvetličarstva:   “PROSTORSKA DEKORACIJA” Fantazijska namizna dekoracija (predviden čas izdelave je 90 min.) Obvezna uporaba konstrukcije iz lesa – veje, deske, deblo….Dekoracija dimenzije 1m  – mora biti prenosljiva. Na konstrukcijo pritrjene epruvete, manjše steklene posode – steklenice, kozarci, da je možna ponovna namestitev svežega cvetja.

“ŠOPEK” Spomladanski velikonočni šopek (predviden čas za izdelavo je 90 min.) Zaželjena uporaba konstrukcije v obliki gnezda. Obvezna uporaba izpihanih jajc ali luščin v konstrukciji (konstrukcija je lahko predhodno izdelana). Dodate lahko ostale velikonočne dekorativne elemente (perje….)

Področje vrtnarstva: TERASNI – ATRIJSKI VRT” ; izdelan kot kompozicijski nasadek  v dve ali tri posode (predviden čas za izdelavo je 180 min.; nasad ne sme biti višji kot 2 m, prenosljiv. Možna uporaba konstrukcije za namestitev rastlin.

Pravila tekmovanja:

Tekmovalno ekipo sestavlja posameznik ali 2 tekmovalca. V ekipi 2 tekmovalcev sta lahko oba dijaka ali oba študenta ali dijak in študent; pri čemer študent v tem študijskem letu ne sme biti starejši od 25 let.

Ekipa se lahko posvetuje z mentorjem, vendar se na tekmovalnem izboru ocenjuje samostojno delo dijaka ali študenta. Tekmovalci sami poskrbijo za konstrukcijo, ves ostali material pa pridobijo s pomočjo sponzorjev in šole. KONSTRUKCIJE SO LAHKO PREDHODNO PRIPRAVLJENE.

Ker bi želeli tekmovanje izpeljati čimbolj kakovostno, vse zainteresirane vabimo, da oddajo SKICO svoje ideje obema organizatorkama tekmovanja (po področju), skupaj s prijavnico na tekmovanje, najkasneje do srede, 6. 4. 2022, ko bomo imeli v glavnem odmoru ob 10.00 uri, v knjižnici, skupen sestanek.  Na ta način bomo za tekmovanje lahko zagotovili ves potreben material.

Skica je lahko izrisana ročno, lahko  je ideja slika iz literature ali internetnega vira, z izpisanim popisom potrebnega materiala. Cvetličarji bodo imeli na voljo enotno rezano cvetje in zelenje, vrtnarji pa lahko uporabijo tudi rastline iz šolske drevesnice oz oddajo seznam željenih rastlin, ki ga bomo skupno uskladili.

Organizatorki valentinovega tekmovanja:

  • za področje cvetličarstva: ga. Ana Sotošek (anja.sotosek@hvu.si)
  • za področje vrtnarstva: ga. Romana Špes (romana.spes@hvu.si), ki sva vam na voljo tudi za dodatne informacije.

Organizatorici tekmovanja: Ana Sotošek in Romana Špes

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja