Skip to main content
Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Srednja poklicna in strokovna šola

Obvestilo – podpora staršem in dijakom_december 2020

Spoštovani starši!

Skoraj dva meseca je že odkar imamo pouk na daljavo in kot kaže, ga bomo imeli še nekaj časa. Večina dijakov v šoli lepo sodeluje in redno oddaja naloge. Nekaj pa je tudi takšnih, ki zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne sodelujejo in opravljajo redno svojih obveznosti. Morda za svojega otroka kdaj pomislite, da je len in nezainteresiran. Pa je res? Na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=_dFFbcFU0ss si poglejte, kaj o tem pravi Leonida Mrgole, refleksoterapevtka, Imago edukator in facilitator ter v procesu izobraževanja Emotionally Focused Therapy. Z možem dr. Albertom Mrgoletom se ukvarjata z odnosi v družinah, s partnerskimi odnosi in odnosi v poslovnem svetu.

Verjamemo, da se vi in vaši otroci v zvezi z epidemijo srečujete z različnimi stiskami in dilemami. Nedavno so vzpostavili Telefon za psihološko podporo prebivalcem ob epidemiji COVID-19. Na brezplačni telefonski številki 080 51 00 vam 24 ur na dan, vse dni v tednu strokovno pomoč nudijo izkušeni psihologi, psihoterapevti in drugi strokovnjaki s področja duševnega zdravja.

Vlada RS je za zaščito zdravja ljudi in ohranitev delujočega zdravstvenega sistema sprejela ukrepe, ki so nujni za obvladovanje drugega vala epidemije, da bomo ustavili eksponentno rast širjenja okužb in se lahko hitreje vrnili v relativno normalno življenje in lažje gospodarsko okrevanje.

Žal pa zgolj sprejemanje ukrepov ni dovolj, potrebno je sodelovanje in zaupanje, samozaščitno obnašanje moramo ponotranjiti in omejiti stike. Spoštovanje omejitev gibanja, omejitev socialnih stikov in osnovnih zaščitnih ukrepov je nujno za zaščito nas samih, naših svojcev in drugih.

S sodelovanjem, kolektivno odgovornostjo, solidarnostjo in s spoštovanjem sočloveka, njegovega zdravja in načina življenja, tako v lokalnih skupnostih kot na nacionalni ravni, lahko naredimo ogromno.

Vsi si želimo, da bi čim prej odprli šole, saj se zavedamo pomena in nujnosti pouka v živo ter druženja s sošolci in vrstniki. Vse to lahko dosežemo le, če bomo prav vsi spoštovali ukrepe in se obnašali odgovorno.

Lepo vas pozdravljamo, ostanite zdravi in se veselimo ponovnega srečanja v šoli.

ravnateljica, Štefanija Kos Zidar

šolska svetovalna delavka ,Vesna Flander

Priloge:

  • Splošna sporočila:

Kako se pogovarjati z otroki o koronavirusu SARS-COV-2 (COVID-19)? (letak)

Pravilna uporaba zaščitnih mask (Vir: Urad Vlade RS za komuniciranje)

Kako se širijo virusi (strip)

Kako se širijo virusi (plakat)

Umivanje rok (strip)

Umivanje rok (plakat)

Uporaba razkužila (strip)

Uporaba razkužila (plakat)

Razkuževanje rok – strip (plakat A4 – ležeče)

Kako ločiti dejstva od izmišljotin (strip)

Kako ločiti dejstva od izmišljotin (plakat)

  • Video vsebine:

Umivanje rok (YouTube)

Higiena kašlja (YouTube)

Stopnje tveganja okužbe s COVID-19 ob posameznih aktivnostih in krajih (Vir: Urad Vlade RS za komuniciranje)

Vir: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-sars-cov-2-gradiva

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja