Skip to main content
Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Srednja poklicna in strokovna šola

Naša šola že drugo leto zapored osvojila 1. mesto na likovnem natečaju Eko šole

Dijaki 2. AT so se pod mentorstvom Danice Korošec, v mesecu februarju in začetku marca, intenzivno pripravljali na izvedbo izdelkov, za likovni natečaj v sklopu Eko šole na temo “Podnebne razmere”. Dijaki so temo obširno obravnavali in ugotavljali, kaj na podnebne razmere vpliva in kako se naš svet spreminja zaradi njih. Ugotovili so, da je človek ključni povzročitelj sprememb in da lahko z svojim »ravnanjem« veliko pripomoremo k izboljšanju sprememb podnebja.

Pri tehniki izdelave likovnih izdelkov so imeli dijaki proste roke. Večina je ustvarjala z akrilnimi barvami. Dve dijakinji pa sta uporabili tehniko asemblaž v kombinaciji z akrilnimi barvami. Na natečaj smo oddali 6 likovnih del, ki smo jih izbrali skupaj z dijaki 2. AT.

Dijakinje, avtorice likovnih del: Anamari Mandelc, Maruša Grm, Lara Brilej, Naja Ana Kosi, Neja Novak in Tinkara Pfeifer.

Šola je osvojila prvo mesto v skupini srednjih šol, in tako že drugo leto zapored zasedla sam vrh med likovnimi ustvarjalci.  Povezava na spletno stran Eko šole.

Lara Brilej
Neja Novak
Maruša Grm

 

 

 

 

 

 

Anamari Mandelc

 

Naja Ana Kosi

Tinkara Pfeifer

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja