Skip to main content
Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Srednja poklicna in strokovna šola

Tekmovanje na Informativi 2018 – SLOVENIA SKILLS 2018

V okviru sejma Informativa so na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala tekmovanja v poklicnih spretnostih – World skills Slovenia – Slovenia skills 2018, ki je državno izbirno tekmovanje. Na njem so sodelovali tudi predstavniki naše šole v kategoriji cvetličarstvo (študentka Brigita Klinar, dijaka Nina Kolar in Tilen Lipnik) in aranžerstvo (študentka Nataša Bukovič). Zmagovalci v posameznih kategorij bodo odpotovali na evropsko prvenstvo  Euroskills 2018 v Budimpešto.

V obeh kategorijah tekmovanja ima ŠHVU Celje zmagovalki in sicer na področju aranžerstva – Visual merchandising je  študentka ŠHVU Celje VSŠ Snovalec vizualnih komunikacij in trženja Nataša Bukovič z mentorico Petro Pižmoht, na področju cvetličarstva pa študentka ŠHVU Celje VSŠ Hortikultura Brigita Klinar z mentorico Ano Sotošek.

Dijakinja četrtega letnika hortikulturni tehnik Nina Kolar je na tekmovanju osvojila tretje mesto, z mentorico Ano Sotošek. Tretje uvrščeni v izdelavi šopkov je bil dijak tretjega letnika hortikulturni tehnik Tilen Lipnik, z mentorico Mojco Sodin.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja