Skip to main content
Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Izobraževalni center

OŠ Laško

V okviru projekta »Varujmo in izboljšajmo pogoje za ohranitev pestre združbe opraševalcev« je ena izmed naših glavnih poslanstev izobraževanje in ozaveščanje otrok in mladine o pomenu varovanja okolja.

Tako smo v petek, 19.10.2018, obiskali šolarje OŠ Laško, 1. triade, z namenom, da učenci spoznajo pomen čebel in njihovih pomočnikov. S predstavitvenim videom smo jim predstavili življenje kranjske čebele in še nekaterih divjih opraševalcev kot so npr. čmrlji, ose, muhe, divje čebele. Poudarili smo pomen biotske pestrosti rastlin za ohranjanje in razvoj neposrednega okolja. Učenci so določili čebelje paše v Laškem, ki so, odvisno od letnega časa, različne.

Rastline za jesensko pašo čebel in drugih divjih opraševalcev smo predhodno nabrali v okolici naše šole in jih prinesli kor herbarizirane rastline, učenci so njihovo prisotnost prepoznali v svojem okolju in jih poimenovali. Za njih smo pripravili kolaž papir in okvirje za slike, v katerega so vpeli papir. Na kolaž papir so prilepili izbrano rastlino, pod njo napisali ime in tako pripravljeno sliko uokvirili.

Na delavnici je sodelovalo 20 tretješolcev in njihova učiteljica.

Na delavnici sva bili prisotni dve učiteljici Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, pri izdelavi kolažev sta pomagali še dve dijaki 2. letnika programa cvetličar. Delavnico sem vodila sama, kolegica Veronika Cvetko pa je delavnico posnela s 3D kamero in pripravila promocijski film, ki je bil dostopen preko brskalnika www.youtube.com. Predvidoma bo film na voljo za ogled do konca septembra 2019. Za namen snemanja in objavo učencev so bila predhodno podpisana soglasja staršev.

Koordinatorica projekta: Romana Špes

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja