Skip to main content
Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Srednja poklicna in strokovna šola

Flornet Flower- Power Challenge na Lycée Technique Agricole

Prvi dan z udeleženci Flornet Flower- Power Challenge na Lycée Technique Agricole.

Šole iz Madžarske, Estonije, Finske, dve Nizozemski, Luxemburga, Francije in seveda me  – dijakinji Maja Hren, Eva Jan, učiteljici- Karmen Volavšek in Ana Sotošek, predstavnice Slovenije iz Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, smo se predstavili z značilnimi nacionalnimi jedmi in nekateri ( tudi me) pijaco. Več kot dostojno smo vse udeležence pogostile s potico (po receptu moje mame), Savinjskim želodcem na domačem kruhu, ki ga je v krušni peči spekla Slavka Farkaš in vinom. Večer je minil v prijetnem spoznavanju nacionalne kulinarike, kulture in druženju vseh udeležencev.

Drugi dan z udeleženci FLORNET Flower Power Challenge at Lycée technique agricole

  1. Mixed International Team -Challenge

Prvi izziv mednarodnih Flornet transnational network ekip je bila izdelava prostorske dekoracije. Vse ekipe so dobile enako železno konstrukcijo, ki so jo uredile z uporabo naravnih in umetnih materialov. V odlično založenih skladiščih so sami izbirali materiale. Nastale so krasne cvetlične kreacije, ki jih bodo ocenjevali vsi na šoli. Maja Hren in Eva Jan sta s kolegi Flornet šol odlično sodelovali.

  1. Individual work

Tekmovalci so iz enakega cvetja in zelenja z uporabo neživih materialov po lastnem izboru

Tretji dan z udeleženci FLORNET Flower Power Challenge at Lycée technique agricole.

  1. naloga – National team

Po dva ali trije tekmovalci iz sodelujočih držav so v tretjem izzivu morali izdelati telesno dekoracijo-Body jewelery. Iz odlično založenih skladišč so si dekorativni material izbrali sami, prav tako cvetje. Nastale so res izjemne kreacije.

  1. naloga – National team

Ponovno sta po dva tekmovalca iz iste države morala izdelati Floral  Umbrella. Nastalo je dvanajst čudovitih cvetličnih dežnikov.

  1. naloga – National team

Dva ali trije tekmovalci so morali izdelati cvet iz papirja z minimalnim premerom 80 cm. National team Slovenija- Maja Hren in Eva Jan

Bravo punci.

Četrti dan z udeleženci FLORNET Flower Power Challenge at Lycée technique agricole

Zmagoslavje tudi v Luxemburgu.

Team v katerem je bila naša Eva Jan skupaj z Luxemburgom, Nizozemsko in Finsko je zmagal v 1. izzivu – Prostorska dekoracija. Nagrado je podelila ministrica za kmetijstvo. Ponosni pa smo tudi na vse cvetlične izzive, ki sta jih izdelali skupaj z Majo Hren.

V okviru projekta Erasmus+, Skupnost višjih strokovnih šol Republike Slovenije sva Učiteljici Ana Sotošek in Karmen Volavšek sodelovali v projektu FLORNET šol na prvem mednarodnem Flower Power Challenge. Spoznavali sva tradicije, kulture in trende floristične umetnosti osmih sodelujočih evropskih šol.