Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Srednja poklicna in strokovna šola

Avtor: elizabeta

Okrožnica_karantene in izjeme glede Covid19

Spoštovani starši,

z današnjim dnem, 19. 1. 2022, je začela veljati sprememba Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 in Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Vsa navodila so v priloženi okrožnici, več pa si lahko preberete na spletni strani NIJZ.

 Lep pozdrav

 OKROŽNICA

 

Praznični nagovor dijakom in dijakinjam, 23. december 2021

Počasi, a nezadržno se izteka še eno posebno leto, leto 2021. Ostalo nam bo v spominu zaradi pandemije Covid – 19. Preteklo šolsko leto je bilo v znamenju pouka na daljavo, letošnje pa v skladu z uredbami vlade RS poteka v šoli, kar je velik napredek. Po dveh letih epidemije smo delo v virtualnem svetu vzeli za svojega, tako, da tudi občasne karantene dijakov niso bistveno okrnile pedagoški proces. Vesela sem, da nam uspeva kljub zahtevam časa ohranjati dobre medosebne odnose, ki se običajno ob takšnih krizah razrahljajo. Zato je še toliko bolj pomembno, da smo čuječi in imamo empatijo drug do drugega.

To leto je bilo za našo šolo zelo pomembno, saj nam je resorno Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport odobrilo nov program Fotografski tehnik. Prepričana sem, da novo pridobljeni program prinaša zelo pomemben mejnik v razvoju naše šole. Tako ste dijaki prve generacije programa fotografski tehnik z novim šolskim letom 2021/22 prvič sedli v naše šolski klopi. Želim, da se počutite dobro v družbi ostalih dijakov.

Pred nami je čas najlepših praznikov v letu – božič, novo leto … To je priložnost, da družina najde čas zase in se v krogu nje zopet počutimo otroci … Je tudi čas 31. obletnice plebiscita, ko smo se Slovenci v zelo velikem številu izrekli za samostojno državo in praznovanja 30. obletnice samostojne države Slovenije. Prav na današnji dan pred 30. leti smo slovenci dobili svojo ustavo, ki je moderna in nas uvršča v skupino evropskih narodov. Iztekajoče se leto je bilo posebno tudi zaradi našega predsedovanja EU skupnosti, kjer smo nalogo vodeče države odlično izpeljali.

Nadaljuj z branjem

Novoletna delavnica 2021

Od ponedeljka, 13. 12. do srede 15. 12. 2021 so nas obiskali učenci II. OŠ iz Celja. Pripravili smo delavnico na kateri so učenci izdelovali novoletne aranžmaje.

Maturantski ples generacije 2021/2022

Sporočamo, da je termin za Maturantski ples rezerviran.

Maturantski ples se bo odvijal v petek, 22. aprila 2022, v kongresni dvorani Thermane Laško. Prav tako smo se dogovorili s plesno šolo Plesni val za okvirni datum začetka plesnih vaj, ki naj bi bil v tednu od 14. do 18. februarja 2022.

Naj bo dano našim maturantom, da v letu 2022 odplešejo svoje sanje.

Ponudba za izvedbo plesnih vaj  ter  Smernice in priporočila za izvedbo plesnih tečajev za maturante in maturantke

ravnateljica Štefanija Kos Zidar

organizatorici Elizabeta Strenčan in Danica Korošec

Don Boskov center – pletenje in okrasitev adventnih vencev

Don Boskov center o nas:

V soboto, 27. novembra 2021, smo v prostorih Don Boskovega centra pletli adventne vence. Zbralo se nas je več kot 25. Vence smo izdelovali pod vodstvom Emila in Romane Špes, ki poučujeta na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje. Med drugim smo spoznali simboliko adventnega venca in njegov namen.

Več na Pletenje adventnih vencev in v Salezijanskih novicah, katerih glas gre po celem svetu, kjer so prisotni Salezijanci.

 

Fotografski in likovni natečaj – ZIMSKA PRAVLJICA

Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje v šolskem letu 2021/22 razpisuje fotografski in likovni natečaj za učence zadnje triade osnovne šole – 7., 8. in 9. razred.

Tema fotografskega in likovnega natečaja je: ZIMSKA PRAVLJICA

Tematsko izhodišče natečaja je praznični zimski čas, ki je pred nami. Tema omogoča širok razpon vsebinskih in oblikovnih izhodišč ter dopušča veliko ustvarjalnosti. Učenci naj v likovnih delih in fotografijah ujamejo toplino in čarobnost prihajajočih decembrskih dni.

LIKOVNI NATEČAJ

Pri ustvarjanju likovnih izdelkov imate proste roke, uporabite svojo kreativnost, domišljijo in ustvarjalnost. Ustvarite lahko risbe, slike, praskanke, mozaike, 3D izdelke,…. Domišljija naj ne pozna meja. Nagrajeni likovni izdelki bodo razstavljeni.

Likovne izdelke pošljite po pošti na naslov šole: Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Ljubljanska cesta 97, 3000 Celje s pripisom »Zimska pravljica«.

FOTOGRAFSKI NATEČAJ

Pri kreiranju fotografije bodite ustvarjalni in kreativni. Digitalno fotografijo pošljite v JPG formatu. Velikost fotografije naj bo 1920 pix po daljši stranici, velikost datoteke pa naj ne presega 2 MB.  Na fotografiji ne sme biti podpisov in okvirjev. V imenu datoteke mora biti naslov dela ter ime  in priimek avtorja fotografije (npr. Smrecica_Janez_Novak.jpg). Poskrbite, da v imenu datotek ne bo šumnikov in posebnih znakov.

Fotografije pošljite na naslov: natecaj.hvu@gmail.com

Rok oddaje fotografskih in likovnih del je: 20. 1. 2022.

Vljudno Vas vabimo k sodelovanju na natečaju in Vas prijazno pozdravljamo.

Kontakt za likovni del natečaja: danica.korosec@hvu.si ali 041 211 294,

Kontakt za fotografski del natečaja: igor.rosina@hvu.si ali 040 413 099.

Podrobnosti razpisa

Nagrajene fotografije bodo natisnjene in razstavljene – za potrebe razstave vas bomo po potrebi kontaktirali za večje datoteke, zato si jih shranite tudi v originalni velikosti.

Fotografije morajo biti v celoti avtorsko delo sodelujočega, za kar ta prevzema vso odgovornost. Na fotografiji ne sme biti podpisov in okvirjev.

Avtor z oddajo del na natečaj soglaša z razpisnimi pogoji in s tem, da se njegovi podatki uporabijo v namene obveščanja in objavljanja o razstavi. Organizator si pridržuje pravico do objave del v nekomercialne namene (promocijo razstave) v tiskanih in digitalnih medijih. Vsak avtor bo prejel obvestilo o rezultatih po mailu, ki ga je navedel ob prijavi, rezultati pa bodo objavljeni tudi na spletni strani in FB profilu šole.

Avtorji najboljših del bodo nagrajeni:

  1. nagrada – dvoletna naročnina na revijo Digitalna kamera, paket 12 revij Digitalna kamera in majica Digitalna kamera;
  2. nagrada – enoletna naročnina na revijo Digitalna kamera, paket 6 revij Digitalna kamera in majica Digitalna kamera;
  3. nagrada – polletna naročnina na revijo Digitalna kamera, paket 3 revij Digitalna kamera in majica Digitalna kamera.

Slovenska pregledna razstava mladinske fotografije 2021

Je zaključena. Na njej so sodelovali tudi dijaki naše šole, predvsem programa FOTOGRAFSKI TEHNIK, nekaj pa iz drugih programov. Zopet so dosegli lep uspeh. V kategoriji do 16 let je sodelovalo kar 136 mladih iz vse Slovenije. Poslali so 480 del, umetniški svet FZS v sestavi Matej Peljhan, Andreja Peklaj, Dušan Miška in Matjaž Čater pa je izbral 183 del med katerimi so podelili osem nagrad.

Naš dijak Rene KRAČUN si za fotografijo TELEFON prislužil diplomo ter imel sprejete še tri fotografije. Poleg njega so imeli sprejete fotografije še naslednji dijaki:

TIM KAVŠEK – štiri fotografije, PATRICIJA REDNJAK – štiri fotografije, VID PODLESNIK – tri fotografije, VALENTINA ŠTANTE – tri fotografije, ROŽLE KOT – tri fotografije, NIKA TURECKI – tri fotografije, NATAŠA SEMPRIMOŽNIK – tri fotografije, MINKA BOŽANOVIČ – tri fotografije, EVAN RAK – tri fotografije, TIA BREZOVNIK – dve fotografiji, KRISTINA RAMŠAK – dve fotografiji, ULA KROŠL ZAMIDA – eno fotografijo, TIA JELENC – eno fotografijo, NIKA ŠMARČAN – eno fotografijo, NAJA REMIC – eno fotografijo in ANDREA JEŽOVNIK – eno fotografijo.

Tako so naši dijaki skupno imeli sprejetih kar 42 fotografi ali 23% med vsemi sprejetimi. Za dodaten uspeh, pa si lahko štejemo, da je bilo za SESTAVO KOLEKCIJE ZA MLADINSKI BIENALE V BELGIJI med dvajsetimi fotografijami izbranih kar pet fotografij naših dijakov.

Avtorji teh fotografij so: Rene KRAČUN, žirija je izbrala dve njegovi fotografiji, Patriciji REDJAK, Vidu PODLESNIKU in Rožletu KOTU pa po eno fotografijo.

Vsem dijakom še enkrat iskreno čestitamo!!!

Kontaktne informacije:

Tajništvo: 03/4285-900
Ravnateljica:
03/4285-923
Svetovalna služba: 03/4285-921
Knjižnica: 03/4285-920
Računovodstvo: 03/4285-919
Izobraževanje odraslih: 03/4285-911