10. MEDNARODNO TEKMOVANJE MLADIH VRTNARJEV EVROPE

Že vrsto let se kot šola vključujemo v različne mednarodne projekte na področju vrtnarstva in krajinarstva, npr. Leonardo da Vinci in Erasmus+. Sodelujemo z različnimi šolami s podobnimi izobraževalnimi programi širom po Evropi. Že od leta 2008 se udeležujemo mednarodnih tekmovanj mladih vrtnarjev Evrope, ki potekajo vsako drugo leto na eni izmed partnerskih šol. V letu 2020 imamo to čast, da bomo organizatorji 10. tovrstnega tekmovanja tudi mi.

Tekmovanje bo potekalo od 25.8.2020 – 29.8.2020 na naši šoli. Pričakujemo 22 ekip iz vse Evrope. Tekmovalno ekipo sestavljajo 3 udeleženci, stari med 15 in 25 let, s spremljajočim mentorjem.

Tekmovanja se bodo udeležile ekipe iz Avstrije, Belgije, Češke, Estonije, Francije, Hrvaške, Madžarske, Italije, Luksemburga, Nemčije, Poljske, Slovaške, Švice… Na tekmovanju bosta sodelovali tudi 2 ekipi iz naše države; ena izmed njih bo predstavnica naše šole kot gostiteljice tekmovanja, drugo ekipo pa bomo v sodelovanju z Obrtno podjetniško zbornico izbrali na podlagi vsakoletnega tekmovanja na sejmu Flora 2020.

Tekmovanje vključuje otvoritveno slovesnost, dva tekmovalna dneva, kjer se tekmovalci pomerijo v znanju in veščinah v hortikulturi, pa tudi v poznavanju države gostiteljice, kakor tudi širše domovine – Evrope. Cvetličarski del tekmovanja bo potekal v sodelovanju z Mozirskim gajem, kjer bodo izdelki tudi razstavljeni. Zadnji dan pa je namenjen spoznavanju kulturnih in naravnih znamenitosti države, ki se v zgodnjih večernih urah zaključi s slovesno razglasitvijo rezultatov.

Več informacij o tekmovanju in zgodovini tekmovanj lahko najdete na naslednji povezavi: http://www.hortiteach.eu/berufswettbewerbe

Organizatorici tekmovanja: Romana Špes in Lidija Oblak