Skip to main content
Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Ljubljanska cesta 97, 3000 Celje

Adventni venec v mestnem središču

Uspešno sodelovanje z mestno občino pri krasitvi mesta Celje v adventnem času nadaljujemo tudi v tem šolskem letu. Poleg že tradicionalnega in dobro sprejetega adventnega venca, ki letos krasi mestno središče že peto leto, smo sodelovanje razširili tudi z izdelavo in okrasitvijo smreke z odrom. Ob smreki bo osrednja prireditvena točka v adventnem času.

https://siol.net/dom/oprema-in-dekor/tako-je-videti-najvecji-adventni-venec-v-sloveniji-video-513346

Že ves teden je na šoli kot v panju: dekoracija 4 metre širokega venca in 2,5 krat 2,5 metra široke smreke, zahtevata veliko dela. Letos so priskočili na pomoč tudi vrtnarji 2.V in 3.V razreda, saj je bilo potrebno pripraviti veliko smrečja. Za pletenje oboda venca in smreke so bile potrebne kar tri odrasle smreke, ki so rasle v gostem sestoju šolskega parka. Spretne cvetličarke 2. C in 3. C razreda so nato pod vodstvom njunih mentoric, ga. Ane Sotošek in ga. Mojce Sodin, popletle kovinsko konstrukcijo in nato še okrasile z novoletnimi okraski.

Vsako nedeljo do Božiča bo na vencu zagorela nova svečka, sicer pa bosta tako venec in smreka vsakič na novo zažarela, ko se bodo ob mraku prižgale drobne luči. Koordinator dogodka je bil g. Emil Špes ob pomoči g. Sergeja Kosa. Pri izdelavi kovinske konstrukcije smreke je sodeloval tudi g. Štefan Lončar.

Romana Špes