Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Ljubljanska cesta 97, 3000 Celje
  • Domov
  • Šola se predstavlja

Novoletna dekoracija v trgovskem centru Velenjka

Z novoletno dekoracijo se dijaki Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti predstavljamo tudi v trgovskem centru Velenjka! Z inovativnim izdelkom predstavljamo trenutne smernice v floristiki in promoviramo poklicne usmeritve naše šole!

Novoletna dekoracija v zdravstvenem domu v Celju

K prazničnemu božičnemu in novoletnemu vzdušju smo z dekoracijo novoletne smrečice v obliki škrata – Greench tree, na vhodu šolskega dispanzerja v Zdravstvenem domu v Celju, prispevali dijaki Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti z mentorji. Upamo, da smo zaposlenim in obiskovalcem vsaj za kakšen trenutek prižgali iskrice v očeh!

 

Pregledna razstava v Centru Noordung Vitanje

Slovenska pregledna razstava mladinske fotografije je letos v organizaciji Digitalnega Foto Kluba iz Celja, pod taktirko Igorja Rosine in Andreje Ravnak. V okviru pregledne razstave je žirija izbrala tudi dve kolekciji fotografij, s katerimi je Slovenija sodelovala na svetovnem mladinskem bienalu v Belgiji.

1. V petek, 10. decembra 2021 ob 17h je slavnostno odprtje pregledne razstave v Centru Noordung Vitanje. Razstavljene so vse nagrajene fotografije, vse sprejete pa bodo prikazane na projekciji na velikem platnu.

Sodelovalo je kar 24 dijakinj in dijakov s ŠHVU. Od tega je bilo 42 sprejetih fotografij 17 avtorjev. Rene Kračun (1FT) je osvojil diplomo za fotografijo »telefon« v kategoriji do 16 let in ima razstavljeno fotografijo v Vitanju.

Novice, galerije:

https://www.digitalna-kamera.si/rezultati-slovenska-pregledna-razstava-mladinske-fotografije-2021/

https://www.digitalna-kamera.si/odprtje-preglednih-razstav-v-noordung-centru/

2. V nacionalno kolekcijo za svetovni mladinski bienale v Belgiji  je bilo uvrščenih  5 fotografij 4 avtorjev iz ŠHVU:  Patricija Rednjak, Rene Kračun, Rožle Kot in Vid Podlesnik. Skupaj je bilo v slovenski kolekciji 20 fotografij 16 avtorjev.V petek 10. decembra smo prejeli novico o odličnem rezultatu slovenske kolekcije. Mladi do 16 let so osvojili BRONASTO MEDALJO, mladi do 21 let pa zlato medaljo.

Novice:

https://www.fzs-zveza.si/izjemen-uspeh-mladih-selekcij-na-svetovnem-mladinskem-bienalu/

Veseli smo in ponosni na naše dijake!

Projekt Munera 3

Izdelki udeležencev usposabljanja Oblikovanje prostora z rastlinami (projekt Munera 3).