Skip to main content
Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Ljubljanska cesta 97, 3000 Celje

Varaždin, 28. in 29. 9. 2023

V Varaždinu, na Hrvaškem  je na šoli Arboretum Opeka  potekalo dvodnevno tekmovanje iz področja hortikulture in floristike. V obeh kategorijah smo v ostri konkurenci osvojili odlično drugo mesto!

 Letos prvič so tekmovanje pripravili tudi iz področja  hortikulture; tekmovanje v floristiki je tradicionalno in so ga organizirali po navadi v mestu Varaždin. Sodelujoče šole so prihajale  iz Hrvaške: iz gostujoče šole in šole iz Zadra, Nizozemske, Švedske, Italije, Madžarske in Slovenije. Poleg naše šole so se tekmovanja udeležili tudi dijaki  šole iz Naklega. V kategoriji hortikultura je sodelovalo 7 ekip, ki so se pomerili v znanju iz področja zelenjadarstva, kletarjenja, sadjarstva, razmnoževanja lončnic in trajnic ter zasaditve jesenskega nasada. V kategoriji floristika je sodelovalo 17 ekip, tekmovalci pa so morali izdelati poročni šopek v držalo, srček na opori in okrasiti okvir za sliko.

Barve naše šole sta v kategoriji hortikultura zastopala dijaka 5. letnika diferencialni tehnik; Saša Uduč in Anže Zavrl z mentorico ga. Romano Špes. V floristiki nas je predstavljala dijakinja 3. letnika, cvetličar, Lara Gjergjek z mentorico, ga. Ano Sotošek. Zaradi zadržanosti obeh mentoric je dijake spremljal in bodril g. Sergej Kos. Ob robu tekmovanja so za mentorje potekala zanimiva predavanja iz področja hortikulture, na katerem je v prvem tekmovalnem delu kot ena izmed predavateljic sodelovala tudi ga. Romana Špes. Vzporedno so potekale zanimive delavnice v floristiki na temo Trendi v jeseni.

Zapisala: Romana Špes

2. Mesto. Lara

2. Mesto. Lara

Cvetličarski Izdelki

Cvetličarski Izdelki

Jesenski Nasadek

Jesenski Nasadek

Lara V Akciji

Lara V Akciji

Nasadek, Pogled Od Blizu

Nasadek, Pogled Od Blizu

Naši Tekmovalci

Naši Tekmovalci

Poročni Srček Z Laro

Poročni Srček Z Laro

Poročni šopek Od Blizu

Poročni šopek Od Blizu