Skip to main content
Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Ljubljanska cesta 97, 3000 Celje

Tradicionalni adventni venec v mestu Celje, 2021

Tradicionalni adventni venec v mestu Celje, 2021

Božično drevo in škratki

Dijaki in učitelji Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje že tradicionalno pripravljamo adventni venec, ki krasi mestno jedro na zvezdi v Celju. Letos smo poleg venca pripravili še božično drevo in škratke. Adventni venec je letos že sedmič zapored. Oblikovno je zelo bogat z zelenjem jelke iz Svetine in okrasitvijo v kombinaciji zlate in rdeče barve ter dodanimi naravnimi materiali iz lesa in volne.

Narediti tako velik venec je pravi podvig, saj smo za pletenje oboda porabili 3 velike jelke, prav tako vzame ogromno časa pletenje osnove, namestitev lučk, dekoracija in premik oz. dostava venca iz lokacije šole v Medlogu, na zvezdo v središču mesta Celje.

Božično drevo: na šoli smo oblikovali čisto posebno božično drevo – kot piramida in služi kot oder za nastopajoče: pevski zbori, posamezniki … lokacija je v pravljičnem mestu Celje.

Škrati: zanimivi škratki so letos oblikovno dovršeni, saj smo jim oblikovali bordo rdečo obleko, s kapico, rokavicami in lepo brado. Dopolnjujejo dekoracijo pravljičnega mesta Celje.

Vsako nedeljo do božiča bo zagorela nova svečka. Naj bo adventni venec kljub težkim zdravstvenim razmeram namig in žarek upanja, da življenje teče naprej.  

Štefanija Kos Zidar

Prevoz venca do središča mesta Celje in fotografije