Skip to main content
Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Ljubljanska cesta 97, 3000 Celje

Spoznavna dneva za prve letnike

Na naši šoli smo uspešno izvedli  spoznavna dneva za dijake prvih letnikov, in sicer v četrtek, 12. oktobra, in petek, 13. oktobra 2023. S programom, ki je vseboval predavanja, delavnice, družabne  in športne vsebine, smo dijakom približali gradnike zdravega življenjskega sloga in ustvarili prijetno vzdušje za vzpostavljanje dobrih medsebojnih odnosov.

Hvaležni smo vojakom iz celjske  vojašnice, ki so z veseljem sodelovali z nami. V šolskem parku so za naše dijake izvedli delavnice: postavljanje bivaka, predstavitev opreme bojevnika, orožja in pripravljenih vojaških obrokov hrane, ki smo jih lahko tudi preizkusili. Prav tako so nam posodili vojaška ležišča in nam s tem omogočili, da smo lahko udobno prespali v šolskih učilnicah.  

Gospod Jure Kravanja z zanimivim in doživetim potopisnim predavanjem predstavil Norveško v polarnem krogu. Z nami je delil neponovljive trenutke svojega popotniškega ustvarjanja, ki so usmerjeno zajeti v dih jemajočih mojstrskih fotografijah naravnih fenomenov, biserih neokrnjene narave, čudovitih pokrajinah, turkiznih jezerih, ledenikih, slapih, raznolikih živalih, mestih in predstavil navade ljudi. Gospodu Juretu Kravanji smo hvaležni, da je s pripovednim žarom obogatil naš program in nam pričaral polarno pravljico neokrnjene narave.  

Sledila je predstavitev in zabava dijakov prvih letnikov skozi pesem in ples. Ob prijetnem vzdušju smo spodbujali nastopajoče, ki so nas navduševali s odličnimi nastopi na karaokah.

Po zaključku programa smo po razredih podelili vtise iz spoznavnih dni. Dijaki so bili s programom in izvedbo navdušeni in si še želijo podobnih izkušenj.

Klemen Vodovnik, koordinator spoznavnih dni