Skip to main content
Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Ljubljanska cesta 97, 3000 Celje

Na pragu novega šolskega leta 2022/23 …

Dragi dijak, draga dijakinja …

Vlak že pelje … hitro stopi v prvi vagon, tam najdeš svoje sošolce …

Labirint ustvarjanja čaka nate … postani ustvarjalec in sooblikovalec šolskega parka in hodnika Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje tudi ti …

Na pragu novega šolskega leta 2022/23 …

Na pragu novega šolskega leta smo, ko ste nekateri dijaki prvič prestopili prag naše šole, medtem, ko ste jo dijaki višjih letnikov že vzeli za svoj drugi dom. Veseli smo, da ste postali naši dijaki in dijakinje. Tako vsi skupaj predstavljate mavrico poklicev in sicer: aranžerski tehnik, fotografski tehnik, cvetličar, vrtnar in hortikulturni tehnik.

Prihajate iz vseh koncev Slovenije, največ pa iz Savinjske regije. Zato je prav zanimivo poslušati vaše dialekte in opazovati različne kulturne navade. Da se bomo na šoli vsi skupaj – dijaki, dijakinje, učitelji, učiteljice in ostali zaposleni, kar najbolje razumeli, je prav, da se držimo dogovorjenega hišnega reda, ki vam ga bodo predstavili vaši razredniki.

V času počitnic nam je uspelo obnoviti sanitarije pri šolski kuhinji, obnoviti tlak v rastlinjaku, postaviti novo orodnico, nabaviti nov šolski kombi in prepleskati del šolskih prostorov. V fazi obnove je še nova učilnica za fotografe, del ograje okoli šolskega parka, pomična drsna vrata pri vhodu v šolo in rekonstrukcija šolskega plastenjaka.

Pouk bo potekal v matičnih učilnicah, razen strokovnih predmetov, kjer bo pouk potekal v zato namenjenih učnih prostorih. Malica bo potekala na običajen način, vendar poskrbite za maksimalno higieno, kot ste je bili vajeni lansko šolsko leto. Prve letnike bodo seznanile razredničarke. Zaradi vsega tega pričakujem od vas spoštovani dijaki in dijakinje odgovoren odnos do šolske imovine in dosledno upoštevanje pravil hišnega reda naše šole.

Na šolo ste prišli po znanje, spretnosti in veščine, kar je za nas učitelje in učiteljice velika zaveza. Potrudili se bomo, da bomo kar v največji meri opravičili vaše zaupanje.

V letošnjem šolskem letu nadaljujemo z e – redovalnico in e – dnevnikom, ter krožki, ki bodo vsak 2. in 4. torek v mesecu; zato bo pouk ob torkih do13.10. Dijaki se boste lahko vpisali v posamezne krožke, ki vas zanimajo. Tudi razredne ure bodo na urniku in sicer vsak 3. torek ob 13.10. Krožki se štejejo za interesne dejavnosti.

Pred vami vsemi je torej nov cilj v življenju, pot, po kateri boste stopali, ste si izbrali sami. Ste dijaki in dijakinje šole, ki vam bo poleg učenja nudila veliko možnosti, biti to, kar ste.

Da bo ta pot lažja, imate ob sebi razrednike, učitelje in učiteljice ter svetovalno delavko, ki vas bodo usmerjali in stali ob strani na vaši poti do cilja. Tudi moja vrata so za vas vedno na široko odprta.

Ozrite se naokoli in kmalu boste spoznali sorodno dušo, ki bo postal/a vaš novi prijatelj, prijateljica … ali pa ta že obstaja in se potrudite, da obdržite prijateljstvo.

Želim vam uspešen začetek novega šolskega leta ter varno pot v šolo in nazaj domov.

Spoštovani kolegi učitelji in učiteljice: Tudi vam želim uspešen začetek novega šolskega leta.

Štefanija Kos Zidar, ravnateljica