Skip to main content
Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Ljubljanska cesta 97, 3000 Celje

Na pragu novega šolskega leta 2019/20 …

Na pragu novega šolskega leta smo, ko ste  nekateri dijaki prvič prestopili prag naše šole, medtem, ko ste jo drugi že vzeli za svoj drugi dom. Veseli smo, da ste postali naši dijaki in dijakinje.

Prihajate iz vseh koncev Slovenije, največ pa  iz Savinjske regije. Zato je prav zanimivo poslušati vaše dialekte in opazovati različne kulturne navade. Da se bomo na šoli vsi skupaj – dijaki, dijakinje, učitelji, učiteljice in ostali zaposleni, kar najbolje razumeli, je prav, da se držimo dogovorjenega hišnega reda, ki so vam ga  bodo predstavili vaši razredniki.

V času počitnic nam je uspelo del šolskih prostorov prepleskati, na novo urediti sanitarije pri učilnici 33, ki bodo uporabne po 15. septembru, obnoviti parkirne prostore na šolskem dvorišču in temeljito posodobiti računalniške programe. Zato od vas spoštovani dijaki in dijakinje pričakujem odgovoren odnos do šolske imovine.

Na šolo ste prišli po znanje, spretnosti in veščine, kar je za nas učitelje in učiteljice velika zaveza. Potrudili se bomo, da bomo kar v največji meri opravičili vaše zaupanje.

V letošnjem šolskem letu nadaljujemo z e – redovalnico in e – dnevnikom, ter krožki, ki bodo vsak 2. in 4. torek v mesecu; zato bo pouk ob torkih do13.10. Dijaki se boste lahko vpisali v posamezne krožke, ki vas zanimajo. Tudi razredne ure bodo na urniku in sicer vsak 3. torek  ob 13.10.

Pred vami vsemi  je torej nov  cilj v življenju, pot, po kateri boste stopali, ste si izbrali sami. Ste dijaki in dijakinje šole, ki vam bo poleg učenja nudila veliko možnosti, biti to, kar ste.

Da bo ta pot lažja, imate ob sebi razrednike, učitelje in učiteljice ter svetovalno delavko, ki vas bodo usmerjali in stali ob strani na vaši poti do cilja. Tudi moja vrata so za vas vedno na široko odprta.

Ozrite se naokoli in kmalu boste spoznali sorodno dušo, ki bo postal/a vaš novi prijatelj, prijateljica … ali pa ta že obstaja in se potrudite, da obdržite prijateljstvo.

Želim vam uspešen začetek novega šolskega leta ter varno pot v šolo in nazaj domov.

Spoštovani kolegi učitelji in učiteljice:

Tudi vam želim uspešen začetek novega šolskega leta.

Dragi dijak, draga dijakinja …

Vlak že pelje … hitro stopi v prvi vagon, tam najdeš svoje sošolce …

Labirint ustvarjanja čaka nate … postani ustvarjalec in sooblikovalec šolskega  parka in hodnika Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje tudi ti …

Štefanija Kos Zidar,

ravnateljica