Skip to main content
Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Ljubljanska cesta 97, 3000 Celje

Fotografski in likovni natečaj – ZIMSKA PRAVLJICA

Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje v šolskem letu 2021/22 razpisuje fotografski in likovni natečaj za učence zadnje triade osnovne šole – 7., 8. in 9. razred.

Tema fotografskega in likovnega natečaja je: ZIMSKA PRAVLJICA

Tematsko izhodišče natečaja je praznični zimski čas, ki je pred nami. Tema omogoča širok razpon vsebinskih in oblikovnih izhodišč ter dopušča veliko ustvarjalnosti. Učenci naj v likovnih delih in fotografijah ujamejo toplino in čarobnost prihajajočih decembrskih dni.

LIKOVNI NATEČAJ

Pri ustvarjanju likovnih izdelkov imate proste roke, uporabite svojo kreativnost, domišljijo in ustvarjalnost. Ustvarite lahko risbe, slike, praskanke, mozaike, 3D izdelke,…. Domišljija naj ne pozna meja. Nagrajeni likovni izdelki bodo razstavljeni.

Likovne izdelke pošljite po pošti na naslov šole: Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Ljubljanska cesta 97, 3000 Celje s pripisom »Zimska pravljica«.

FOTOGRAFSKI NATEČAJ

Pri kreiranju fotografije bodite ustvarjalni in kreativni. Digitalno fotografijo pošljite v JPG formatu. Velikost fotografije naj bo 1920 pix po daljši stranici, velikost datoteke pa naj ne presega 2 MB.  Na fotografiji ne sme biti podpisov in okvirjev. V imenu datoteke mora biti naslov dela ter ime  in priimek avtorja fotografije (npr. Smrecica_Janez_Novak.jpg). Poskrbite, da v imenu datotek ne bo šumnikov in posebnih znakov.

Fotografije pošljite na naslov: natecaj.hvu@gmail.com.

Rok oddaje fotografskih in likovnih del je: 20. 1. 2022.

Vljudno Vas vabimo k sodelovanju na natečaju in Vas prijazno pozdravljamo.

Kontakt za likovni del natečaja: danica.korosec@hvu.si ali 041 211 294,

Kontakt za fotografski del natečaja: igor.rosina@hvu.si ali 040 413 099.

Podrobnosti razpisa

Nagrajene fotografije bodo natisnjene in razstavljene – za potrebe razstave vas bomo po potrebi kontaktirali za večje datoteke, zato si jih shranite tudi v originalni velikosti.

Fotografije morajo biti v celoti avtorsko delo sodelujočega, za kar ta prevzema vso odgovornost. Na fotografiji ne sme biti podpisov in okvirjev.

Avtor z oddajo del na natečaj soglaša z razpisnimi pogoji in s tem, da se njegovi podatki uporabijo v namene obveščanja in objavljanja o razstavi. Organizator si pridržuje pravico do objave del v nekomercialne namene (promocijo razstave) v tiskanih in digitalnih medijih. Vsak avtor bo prejel obvestilo o rezultatih po mailu, ki ga je navedel ob prijavi, rezultati pa bodo objavljeni tudi na spletni strani in FB profilu šole.

Avtorji najboljših del bodo nagrajeni:

  1. nagrada – dvoletna naročnina na revijo Digitalna kamera, paket 12 revij Digitalna kamera in majica Digitalna kamera;
  2. nagrada – enoletna naročnina na revijo Digitalna kamera, paket 6 revij Digitalna kamera in majica Digitalna kamera;
  3. nagrada – polletna naročnina na revijo Digitalna kamera, paket 3 revij Digitalna kamera in majica Digitalna kamera.