Skip to main content
Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Ljubljanska cesta 97, 3000 Celje

Flora 2019 – uvrstitve naših dijakov in študentov

Uspehi dijakov in študentov šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje na sejmu Flora 2019

Sejemsko dogajanje v Celju v okviru sejma Flora 2019 je letos potekalo nekoliko drugače kot pretekla leta. V spretnostih in veščinah so se med seboj pomerili dijaki in študentje s področja hortikulture in aranžerstva za laskavi naslov državnega prvaka. V luči približevanja  vrtnarskega tekmovanja pravilom za izbor Euroskills, so vrtnarji pričeli z oblikovanjem svojih vrtov, v velikosti 3 m X 4 m,  že v četrtek, 15.3.2019. Z delom so nadaljevali v petek, na otvoritveni dan, ko so se jim v tekmovanju za predizbor za Euroskills 2020, pridružili še cvetličarji in aranžerji.

Konkurenca je bila na vseh tekmovalnih področjih na zelo visokem nivoju, zato smo še toliko bolj veseli uspehov naših dijakov in študentov.

Med petimi ekipami na področju oblikovanja bivalnega vrta z naslovom Slovenski vrt, sta Borut Pustatičnik in Angelika Vasle, oba dijaka 4. HT, dosegla odlično 1. mesto s somentorjema ga. Romano Špes in Emilom Špesom. 2. mesto sta osvojila dijaka 2. letnika programa vrtnar, Andraž Penič in Andraž Čretnik, z mentorjem Emilom Špesom.

Cvetličarji  so tekmovali v 3 kategorijah: fantazijski kreaciji, izdelavi šopka in presenečenje. Tilen Lipnik iz 4. HT je v kategoriji presenečenje – izdelavi nagrobnega venčka zasedel 2. mesto, v kategoriji šopek 1. mesto, v skupni razvrstitvi mladih cvetličarjev pa  je osvojil 1. mesto pod mentorstvom ga. Mojce Sodin. V posamezni kategoriji, izdelavi šopka, je Tanja Podkrižnik, dijakinja 3. HT, osvojila 2. mesto, z mentorico, ga. Anjo Sotošek.

Na tekmovanju iz aranžerstva, je 2. mesto osvojila študentka višješolskega programa snovalec vizualnih komunikacij, Barbara Leskovar, pod mentorstvom Petre Pižmoht.

Za vse tekmovalce je tekmovanje zelo velika preizkušnja in vsem iskreno čestitamo!

Romana Špes