Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Ljubljanska cesta 97, 3000 Celje
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
  • Domov

Strokovni posvet RASTLINE IN PODNEBNE SPREMEMBE

11. strokovni posvet Hortikultura – možnosti, priložnosti, primeri dobrih praks s temo RASTLINE IN PODNEBNE SPREMEMBE je potekal na šoli 24. novembra 2022.
Sodelovalo je devet predavateljev, ki so poslušalcem v živo in na daljavo predstavili teme s področja hortikulture in podnebnih sprememb. Njihovi prispevki so objavljeni v zborniku.

Nadaljuj z branjem

Adventni venec 2022

Uspešno sodelovanje z mestno občino pri krasitvi mesta Celje v adventnem času nadaljujemo tudi v tem šolskem letu. Poleg že tradicionalnega in dobro sprejetega adventnega venca, smo sodelovanje razširili tudi z izdelavo simpatičnih palčkov.

Že ves teden je na šoli kot v panju: dekoracija 4 metre širokega venca in 2 metrski palčki, zahtevajo veliko dela. Spretni dijaki so pod vodstvom mentorjev popletli kovinsko konstrukcijo, jo okrasili z novoletnimi okraski in izdelali palčke.

Dan Zdrave šole 2022

Dijaki fotoreportažne delavnice so v objektiv ujeli zdrav, ustvarjalen in prazničen utrip dneva zdrave šole, ki je na šoli potekal v torek, 22. novembra.

Avtorji fotografij so Alja Tamše, Domen Merslavič , Jaša Balaš, Nace Vrbek in Andreja Ravnak.

Ta dan so dijaki najprej z zanimanjem prisluhnili predavanjem na temo duševnega in telesnega zdravja, medsebojnih odnosov, ustvarjalnosti ter potopisnim predavanjem. Po zdravi malici pa so se razdelili v ustvarjalne in sprostitvene delavnice po zanimanjih – na šoli je zadišalo je po praznikih … klinčkih, pomarančah, izdelovali smo adventne venčke in ostale praznične dekoracije ter darila, se urili v možganski telovadbi, sproščali in umirjali ob pletenju in izdelovanju zapestnic in ogrlic, ki bodo čudovita darila za naše najdražje v prihajajočih prazničnih dneh. Ta dan smo preživeli na drugačen način, se učili za življenje ter krepili zdrav in ustvarjalen življenjski slog.