Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

arnes sio

Domov

Natisni

Obisk Toneta Kuntnerja

V torek, 8. 5., nas je na šoli obiskal pesnik Tone Kuntner, ki je predstavil svojo najnovejšo pesniško zbirko Zamrznjena Pomlad. Pesniška zbirka je nastala ob pomembnih zgodovinskih mejnikih za slovenski narod, med drugim tudi ob 100-letnici Cankarjeve smrti. V delu je pesnik prepletal svojo poezijo z izbranimi citati iz Cankarjevih del.

V zelo prijetnem in čustveno vznesenem kulturnem dogodku, ki je potekal v šolskem parku, je Tone Kuntner učiteljem in dijakom z močno in odločno besedo polagal na srca, naj bomo ponosni na svojo državo, naj se zavedamo, da so bile pred 27 leti izpolnjene sanje mnogih rodov naših prednikov, sanje, o katerih je tako vizionarsko pisal že Ivan Cankar.

Dijaki so obisk popestrili s petjem in branjem poezije, pogovor s pesnikom pa sta vodila Sergeja Jekl, profesorica slovenščine, in Andraž Žučko, dijak 4. letnika, smeri aranžerski tehnik.

Pesnik, ki je svojo aktivno delovno dobo preživel tudi kot poklicni igralec, nas je navdušil s svojimi interpretacijami odlomkov iz Cankarjevih del ter z recitacijo Zdravljice.

Predsednica dijaške skupnosti Angelika Vasle se je gostu ob koncu prireditve zahvalila in mu izročila slovenski šopek.

Nekaj urtinkov…